Miliony pro Le Penovou za Krym. Ruští Anonymous International přinášejí zajímavá zjištění

05.04.2015 11:30

Ruští Anonymous International získali přístup k e-mailové komunikaci a SMS zprávám mezi francouzskou Národní frontou Marine Le Penové a Kremlem. Materiály dosvědčují, že předsedkyně Národní fronty Marine Le Penová dostala od První česko-ruské banky půjčku 9 milionů eur za to, že podpořila připojení Krymu k Rusku.

Miliony pro Le Penovou za Krym. Ruští Anonymous International přinášejí zajímavá zjištění
Foto: wikipedia
Popisek: Krymský poloostrov.

Francouzský server Mediapart přinesl informace o tom, co stálo za půjčkou První česko-ruské banky 9 milionů eur vůdkyni francouzské Národní fronty Marine Le Penové. Měla podpořit připojení ukrajinského poloostrova Krym k Rusku, a dostat se tak k penězům, které jí odmítaly půjčit francouzské banky. Českou verzi zprávy přinesl server Echo24.cz.

„Množství textových zpráv a e-mailů, které na svém webu hackeři z ruské opoziční skupiny Anonymous International publikovali, probíhalo mezi mužem jménem Kosťa, kterého opozice popisuje jako ruskou spojku, s níž Le Penová komunikovala, a Timurem Prokopěnkem, ředitelem oddělení pro vnitřní záležitosti v Kremlu, který mu dával instrukce,“ píše server.

Půjčka přišla poté, co politička uznala ruskou anexi poloostrova. Žena, která se netají ani tím, že by se v budoucnu ráda stala francouzskou prezidentkou, ale informace důsledně popírá s poukazem na to, že v inkriminovanou dobu vyjednávala o půjčce pro svou stranu v Abú Dhabí. Pozdější půjčku z ruské strany popisuje jako čistě komerční záležitost. O uznání anexe Krymu Ruskem z francouzské strany však v únoru tohoto roku mluvila i v rozhovoru pro polský týdeník.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…