Miloš Zeman a Andrej Babiš prý vstoupí do dějin

18.08.2019 15:55

Prezidentu Miloši Zemanovi a premiérovi Andreji Babišovi se povedlo něco, co se v české politice nepovedlo asi ještě nikomu. Premiér Babiš pravděpodobně pod vlivem Miloše Zemana prohlásil, že nebude sedět v jedné vládě s místopředsedou ČSSD Michalem Šmardou, ačkoli to byl právě Babiš, kdo Zemanovi navrhl, aby Šmardu do kabinetu jmenoval.

Miloš Zeman a Andrej Babiš prý vstoupí do dějin
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miloš Zeman a Andrej Babiš

„Jak M. Šmarda nezaslouženě vstoupil do dějin. A Miloš Zeman s Andrejem Babišem (ANO) zaslouženě.“ Těmto slovy uvedl svůj komentář pro časopis Respekt k již několik týdnů trvající politické krizi Marek Švehla, který se domnívá, že máme šanci sledovat prezidenta Zemana v jeho vrcholné formě. Se všemi negativy, která s sebou tato Zemanova politika nese.

Michal Šmarda je členem ČSSD od svých osmnácti let. Do zastupitelstva se pokusil poprvé dostat v roce 1998. A odváděl klasickou stranickou práci v dolních patrech politiky. Prokázal, že je loajální, pracovitý a navíc bydlí relativně nedaleko Zemanovy chalupy. Dalo by se prý tedy předkládat, že bude-li navržen na ministra kultury, pán Pražského hradu s ním nebude mít problém. Jenže, chyba lávky.

„Jediný Šmardův problém tedy je, že narazil na rozjetého Miloše Zemana, který si v něm našel svůj další nástroj ďábelské pomsty na sociální demokracii, zřejmě za nedostatek úslužnosti, kterou mu vedení ČSSD před mnoha lety projevilo,“ uvedl Švehla.

A premiér, který by se mohl ČSSD zastat, se prý zbortil sám do sebe a nečelí Zemanovu chování.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…