Miloš Zeman by měl v Číně přihlížet podpisu významných dohod

05.09.2015 6:14

V čínské finanční metropoli Šanghaji by dnes měly být v přítomnosti českého prezidenta Miloše Zemana podepsány významné ekonomické dohody mezi českými a čínskými firmami. Prezident to oznámil v pátek novinářům, aniž by upřesnil, o jaké smlouvy se bude jednat.

Miloš Zeman by měl v Číně přihlížet podpisu významných dohod
Foto: Radim Panenka
Popisek: Prezident Miloš Zeman

Prezident Smíšené česko-čínské komory vzájemné spolupráce, bývalý šéf ČSA Jaroslav Tvrdík, v pátek serveru Lidovky.cz řekl, že čínská skupina CEFC, která je největší soukromou společností v Šanghaji, jedná o nákupu soukromého tuzemského leteckého dopravce Travel Service. Zatím ale není jasné, o jak velký podíl ve společnosti, která je spoluvlastníkem Českých aerolinií, jde. CEFC již v Česku koupila fotbalovou Slavii, Martinický palác na Hradčanském náměstí, budovu Živnobanky v Praze a zvýšila svůj podíl v česko-slovenské finanční skupině J&T Finance.

Český prezident má v Šanghaji na dnešek plánovánu rovněž prohlídku památek. Podívá se do buddhistického kláštera Ťing-an a navštíví vyhlídkové patro 468 metrů vysoké Televizní věže. Měl by také obědvat s primátorem a dalšími představiteli města.

 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ivan Hoffman: Přichází generace, které práce nic neříká. Než by se dřela, raději se uskromní

17:45 Ivan Hoffman: Přichází generace, které práce nic neříká. Než by se dřela, raději se uskromní

POHLED IVANA HOFFMANA Je příslovečný brod pro naši civilizaci blízko, nebo se naopak vzdaluje, uvažu…