Miloš Zeman dnes navštíví Třinec a Jablunkov

23.09.2015 9:16

Prezident Miloš Zeman dnes druhým dnem pokračuje v návštěvě Moravskoslezského kraje. Nejprve pojede na Karvinsko do Českého Těšína, kde se setká s vedením dvou místních gymnázií a jejich studenty.

Miloš Zeman dnes navštíví Třinec a Jablunkov
Foto: Daniela Černá
Popisek: Prezident Miloš Zeman při návštěvě Moravskoslezského kraje

Poté zamíří na Frýdecko-Místecko. Navštíví Třinecké železárny, kde má naplánováno setkání s vedením firmy. Mluvit se podle mluvčí podniku Petry Juráskové bude o současnosti firmy, investicích, ale také o nutnosti podpory technického vzdělávání mladých lidí a o podpoře aplikovaného výzkumu. Poté se prezident setká se zaměstnanci firmy, vedením města Třince a jeho obyvateli.

Oficiální středeční program prezident ukončí v Jablunkově, kde se sejde s představiteli města a okolních obcí a poté i s obyvateli. Vedoucí jablunkovského odboru školství a kultury Terezie Müllerová ČTK řekla, že Zeman bude prvním prezidentem v historii, který město navštíví. Na náměstí jej přivítá místní folklorní soubor Jackové.

Na čtvrtek, závěrečný den pobytu v Moravskoslezském kraji, má prezident naplánovánu návštěvu Vyšních Lhot na Frýdecko-Místecku, kde byl nedávno otevřen uprchlický tábor. Zeman se setká s představiteli obce i jejími obyvateli. Poté si prohlédne společnost VOP CZ v Šenově u Nového Jičína, která se mimo jiné zabývá výrobou a opravami vojenské techniky.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

16:57 Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

Japonsko a Singapur, Korea, Mexiko a Paraguay. To byly nejnákladnější cesty výborů Poslanecké sněmov…