Miloš Zeman je v nemocnici. Mají si ho tam nechat asi týden

14.03.2024 18:48

Bývalý prezident Miloš Zeman byl hospitalizován ve Fakultní nemocnici v Motole. Zemanův mluvčí Jiří Ovčáček vysvětlil, že exprezidentovy zdravotní obtíže souvisejí s diabetem, hospitalizace by měla trvat přibližně týden.

Miloš Zeman je v nemocnici. Mají si ho tam nechat asi týden
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miloš Zeman

„Pan prezident byl pro určité obtíže hospitalizován a probíhá přešetření. Zdravotní obtíže souvisejí s diabetem. Předpokládá se zhruba týdenní hospitalizace,“ uvedl Zemanův mluvčí Jiří Ovčáček.

Podle informací serveru iDnes.cz potvrdila hospitalizaci i mluvčí motolské nemocnice. Zeman byl údajně na vyšetření, které prokázalo nespecifikované komplikace, a bývalý prezident byl proto raději hospitalizován.

Zeman byl přitom v poslední době velmi aktivní, koncem února například přivítal ve své kanceláři v Dejvicích maďarského premiéra Viktora Orbána a slovenského předsedu vlády Roberta Fica. „Absolvoval jsem velmi přátelské setkání s Viktorem Orbánem a Robertem Ficem. Rád se setkávám s politiky, kteří jsou úspěšní ve svých zemích a kteří mají vysokou důvěru občanů. A jak víte, v obou případech jde o vítěze parlamentních voleb. Setkávat se s úspěšnými politiky současně znamená setkávat se s politiky, kteří mají svůj vlastní názor a nekopírují pouze názory ostatních. V tomto smyslu bylo pro mě toto setkání obohacující,“ uvedl bývalý prezident na malé tiskové konferenci.

Došlo i na pověstný Zemanův humor, kdy prohlásil, že je kvůli svým názorům na Green Deal očividně fašista. „Já už jsem dlouho neřekl nějaký provokativní výrok, takže to nyní udělám. Když mluvíme o zemědělství nebo energetické krizi, tak v obou případech je společným jmenovatelem a hlavní příčinou Green Deal. A teď jsem slyšel výroky jednoho nepotřebného ministra pro evropské záležitosti (Martin Dvořák, STAN, pozn. red.), který prohlásil, že SPD je fašistická strana, protože je proti Green Dealu. Takže pokud jsou lidé, kteří jsou proti Green Dealu, fašisté, tak jsem i já fašista,“ dodal ironicky Zeman.

Ještě v úterý s Václavem Klausem rozebírali s Danielem Takáčem v ČT český vstup do NATO.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jakub Makarovič

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Čína Rusko prohrát nenechá. Nechce v tom být sama, myslí si komentátor

18:55 Čína Rusko prohrát nenechá. Nechce v tom být sama, myslí si komentátor

Globální šachovnice je v současné době rozehraná na velmi nebezpečnou hru. USA chtějí Čínu donutit, …