Miloš Zeman je velezrádce, odvolejte ho. Hněv Majdanu chce sundat prezidenta z Hradu. Již podnikl kroky

17.03.2015 11:13

Aktivisté z Pražského Majdanu představili na podzim loňského roku petiční akci, mající za cíl odvolání prezidenta Miloše Zemana pro jeho velezrádné chování. Po několika měsících se prý podařilo jejich snažení korunovat úspěchem.

Miloš Zeman je velezrádce, odvolejte ho. Hněv Majdanu chce sundat prezidenta z Hradu. Již podnikl kroky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman s obrázkem od ukrajinských dětí

Petice vyzývala Senát České republiky, aby zvážil, zda nevznést vůči prezidentu Zemanovi Ústavní žalobu pro spáchání velezrady. Důvodem jsou podle tvůrců petice některé výroky prezidenta Zemana, které vyvolávají podezření, že prezident Zeman naplnil skutkovou podstatu tohoto deliktu.

„Když jsme s tím v září 2014 začínali, spousta lidí nám říkala, že nemáme šanci,“ pochlubili se organizátoři na facebookovém profilu organizace Pražský Majdan. Akce, do které se pustili společně s dalšími iniciativami, například Prezidente, odejděte, však prý skončila úspěchem. Za ten je prezentováno celkem 11 070 sebraných podpisů.

„Sbíralo se na podzim, v zimě i na jaře. Na slunci , ve větru a dešti. V zimě i za tmy. Nejvíc práce odvedly statečné a trpělivé majdanistky, které neúnavně poskytovaly servis zájemcům o podpis pod touto peticí,“ píše se na Facebooku.

Tvrdá práce prý přinesla výsledek, kterým je předání petice Senátu ČR. Ten je z Ústavy oprávněn podat na prezidenta Ústavní žalobu pro velezradu. Pokus o odvolání prezidenta tímto způsobem byl učiněn již proti Václavu Klausovi po vyhlášení amnestie v lednu 2013. Nyní by podle majdanistů měl stejnému procesu čelit i Miloš Zeman.

Z Facebooku Prague Maidan: 

Povedlo se!
Když jsme s tím v září 2014 začínali spousta lidí nám říkala, že nemáme šanci. Ale uběhlo několik měsíců a Pražský Majdan společně s dalšími iniciativami jako Prezidente odejděte nazbíral 11 070 podpisů proti Zemanovi. Sbíralo se na podzim, v zime i na jaře. Na slunci , ve větru a dešti. V zimě i za tmy.
Nejvíc práce odvedly statečné a trpělivé majdanistky, které neunávně poskytovaly servis zájemcům o podpis pod touto peticí. Byla to dlouhá práce, ale práce přináší výsledky.
Tady jeden vidíte. Tento týden bude petice předána Senátu ČR. O jejím osudu Vás budeme nadále informovat.
Děkujeme všem, kdo ji sbírali. Děkujeme všem kdo ji PODEPSALI!
Vaše snaha budem prostřednictvím pražského majdanu a dalších předána našim zákonodárcům.


 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

19:36 „Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

Dva roky po sobě poklesl v Česku počet narozených dětí přibližně o deset tisíc, což činí úbytek zhru…