Miloš Zeman na narozeninách Václava Klause: Zastával jsem se EU, když ctila různost. Ale teď ji potlačuje, stále více

18.06.2018 22:02

Současný prezident Miloš Zeman se dnes zúčastnil oslavy konající se na počest sedmasedmdesátých narozenin exprezidenta Václava Klause v Institutu Václava Klause. Mimořádnou část zásadního poselství pana prezidenta, které v blahopřání bývalému prezidentu adresoval, zveřejnil na svém twitterovém účtu Zemanův tiskový mluvčí Jiří Ovčáček.

Miloš Zeman na narozeninách Václava Klause: Zastával jsem se EU, když ctila různost. Ale teď ji potlačuje, stále více
Foto: Hans Štembera
Popisek: Václav Klaus

Hned v úvodu Zeman připomněl, že vždy byl a je i nadále zastáncem Evropské unie jako jednoty. V různosti, jako principu subsidiarity, jako de Gaullovy Evropy vlastí. „Ale bohužel několik posledních vět stále více a více vnímám, že ona jednota hypertrofuje a ona různost je potlačována,“ povzdechl si.

A to ať už jde o dohodu o jednotných vysavačích, což by podle Zemana ani tak nevadilo, anebo o dohodu ve věcí otevírání dveří cizím kulturám, které mohou narušit integritu Evropy jako kutlurní entity. „A proto bych chtěl říct, že jsem zde jako člověk, který by si přál, aby Evropa byla jednotná, ale aby to byla Evropa suverénních národních států, které budou v dialogu hledat rozumné řešení pro všechny z nich, aniž budou vystaveny tlaku bruselské byrokracie,“ pravil.

 „Jiří, co je na tom mimořádně zásadního? Že pomstychtivá svině Zeman blahopřeje druhému idiotovi a výsledkem je, že oba dva jsou pro smích všude v civilizované Evropě?“ odepsal Ovčáčkovi jeden z uživatelů sociální sítě.

Další komentář naopak prezidentova slova ocenil. „Skvělé poselství a každý mu rozumí, kdo chce. Evropa není ale jen EU, největší země Evropy v této soustavě nesmějí chybět, ani Rusko, ani Ukrajina ,Bělorusko... Suverenita a spolupráce! Naše kultura bez průniku nekompatibilních ‚kultur‘. To je ta správná vize. Tleskám,“ napsala na závěr komentující.

 

 


 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…