Miloš Zeman na venkově spustil kanonádu: Aby se člověk za chvíli bál mít křížek na zdi. Budeme se modlit k Mohamedovi...

30.06.2017 13:50

Miloš Zeman svoji návštěvu v Kraji Vysočina ukončil v Heřmanově. A kromě diskuze čekalo na hlavu státu i překvapení.

Miloš Zeman na venkově spustil kanonádu: Aby se člověk za chvíli bál mít křížek na zdi. Budeme se modlit k Mohamedovi...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miloš Zeman

V Heřmanově přivítali prezidenta Miloše Zemana zpěvem. „Heřmanove, nejsi nejmenší mezi obcemi Vysočiny. Není důležité, jak je obec velká, ale jací lidé v ní žijí. Tady jsem mezi lidmi, kteří dokážou pro svou obec něco udělat,“ sdělil prezident a přimlouval se za to, aby obec dostala od kraje více peněz za to, že zvítězila v soutěži Vesnice roku. 

Budoucnost naší země je podle Zemana v rukou úspěšných starostů a zastupitelů. „Někdy vesnice v blízkosti vypadají zcela rozdílně. Jedna vypadá jako na Ukrajině, jedna jako v Rakousku. Jedné vládne pitomec, druhé génius,“ poděkoval starostce Zeman. Heřmanovská představitelka je ve funkci již třetí volební období.

První dotaz směřoval na milost pro dvojnásobného vraha Jiřího Kajínka. „Pan Kajínek má přinejmenším tolik odpůrců jako příznivců. Často je mně vytýkáno, že jsem dal milost dvojnásobnému vrahovi,“ odmítl Zeman, že by svůj krok udělal kvůli přízni voličů. Jen dle svých slov není přesvědčen o tom, že by Kajínek byl skutečně dvojnásobný vrah.

Řeč přišla také na znalost cizích jazyků. „Mluvím plynně rusky, na půl špatně anglicky, čtu a rozumím německy, ale nemluvím jí. A vůbec neumím francouzsky,“ poznamenal Zeman. S anglickou královnou Alžbětou II. tak při své audienci mluvil bez tlumočníka. „Její angličtina byla ucházející,“ zavtipkoval Zeman.

A co považuje Zeman za největší životní úspěch? „Že jsem zplodil dvě děti. Což je sám o sobě výkon, který, upřímně řečeno, není sám o sobě hoden pozornosti,“ pochválil svoji dceru i syna,“ dodal.

Samozřejmě že tématem diskuze byla i migrační krize, kdy v současné době se opětovně řeší problém migrantů v Itálii, kteří připlouvají k jejím břehům. „Je tlak Evropské unie na země Visegrádu, aby přijímaly migranty. Ti naši ‚multikulti‘ říkají, co je to několik tisíc, ty hravě uneseme. A nevzpomínají si přitom na pohádku o jezinkách. Po několika tisících to bude několik desítek tisíc, pak několik set tisíc, pak milionů. Jinými slovy: za chvíli, aby se člověk bál mít křížek na zdi, a budeme se modlit k Mohamedovi jako proroku velkého Alláha. Jsem pro to, aby muslimové žili ve svých zemích a dobře se jim tam vedlo. Ale nejsem pro to, aby žili tady,“ řekl rázně Zeman.

Závěrem se pak Zeman vyjádřil i k darům na charitu. On sám přispívá Klokánkům ze svého prezidentského platu. Poté již jen následoval podpis do pamětní knihy obce, připnutí prezidentské stuhu na prapor obce a převzetí z rukou starostky mimo jiné i oblíbené makové buchty od místních občanů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

20:17 Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

Moravský kandidát SPD a Trikolory do Evropského parlamentu Boris Latýn ve svém komentáři zmiňuje ana…