Miloš Zeman napaden. Jde o vážnou věc. Hovoří média a Jiří Ovčáček

19.09.2018 18:40

Redaktor veřejnoprávního Českého rozhlasu Pavel Polák uveřejnil informaci, která notně rozzlobila hradního mluvčího Jiřího Ovčáčka. Spolupracovník prezidenta Zemana tvrdí, že redaktor šíří lži a další média je přebírají, a ještě zvětšují jejich dosah. Jde o tvrzení, že součástí Zemanovy dnešní delegace v Berlíně je zdravotnický personál.

Miloš Zeman napaden. Jde o vážnou věc. Hovoří média a Jiří Ovčáček
Foto: KPR
Popisek: Miloš Zeman v Berlíně

Prezident Miloš Zeman zahájil třídenní návštěvu Německa. Redaktor Českého rozhlasu Pavel Polák k cestě napsal, že se zářijová cesta hlavy státu podobá té, kterou absolvoval před pěti lety. Rozdíl je prý jen v tom, že tentokrát Zemana doprovází několik lékařů a zdravotních sester.

Anketa

Jste rádi, že Sněmovna odmítla usnesení žádající přijetí sirotků ze Sýrie?

97%
3%
hlasovalo: 22636 lidí

„Návštěva Miloše Zemana v Berlíně je podobná té před pěti lety. Ovšem s tím rozdílem, že teď s ním letí i tři lékaři a čtyři zdravotní sestry. Celá třídenní návštěva je spočítaná na krok přesně, a pokud možno bez schodů. Vykonávat úřad prezidenta je bezesporu náročné. Právě proto Joachim Gauck na konci roku 2016 odmítl pokračovat, přestože ho přesvědčovala kancléřka a on sám měl podporu téměř celého Bundestagu. Gauck argumentoval svým zdravím, necítil se fit, a to pro něj ani dnes nejsou schody žádný problém,“ napsal Polák.

Zemana čeká mimo jiné i jednání s jeho německým protějškem Frankem-Walterem Steinmeierem a s německou kancléřkou Angelou Merkelovou. Ředitel zahraničního odboru Kanceláře prezidenta republiky v Českém rozhlase prozradil, že schůzka se připravovala několik týdnů. Schůzka s nejvyššími představiteli bude vrcholem Zemanovy cesty.    

Server Forum24.cz k informaci Pavla Poláka doplnil, že tým Miloše Zemana už odložil všechny zábrany a dělá všechno možné, aby Zemana udržel na Hradě. Počínají si prý až nedůstojně. „Je opravdu smutné, jak daleko jsou lidé kolem Miloše Zemana ochotní dojít, aby prezidenta udrželi na jeho místě co nejdéle. A ještě smutnější je, kolik lží a různých akcí musí být kolem toho, aby mohl Zeman mít alespoň nějaký program. Český prezident je nemocný člověk. Není třeba to zapírat nebo jakkoli bagatelizovat, prostě to tak je. Všechny ty manévry, které kolem toho Pražský hrad realizuje, jsou prostě a jednoduše pod lidskou důstojnost,“ napsal server.

Je prý pochopitelné, že Zeman ve svém věku má zdravotní obtíže a kromě pravidelných sezení na TV Barrandov musí často odpočívat, ale prý by bylo dobré, kdyby hradní mluvčí Jiří Ovčáček vyšel s pravdou ven a neschovával se jen za hysterické výkřiky. „Miloše Zemana vídáme každý týden u Jaromíra Soukupa a zbytek času odpočívá v Lánech. I to je pochopitelné, kdyby konečně hysterický Jiří Ovčáček přiznal, co se děje,“ lze se doslova dočíst v komentáři Johany Hovorkové.

Zeman se podle jejího názoru stal prezidentem díky mnoha lžím a pro všechny včetně Zemana by bylo lepší, kdyby se se lhaním přestalo.

Ovčáček: Lež! Redaktor PL: Nic takového jsem neviděl.

Ovčáčka to pořádně rozzlobilo. „Je to lež a dezinformace, kterou vypustil do světa redaktor veřejnoprávního Českého rozhlasu (!) Pavel Polák. Šafrův blog s radostí dezinformaci šíří dál,“ uvedl hradní mluvčí na Twitteru.  

Informace, že jde o nesmysl, potvrzuje i reportér ParlamentníchListů.cz, který je součástí mediálního doprovodu prezidenta od samého počátku a potvrzuje, že žádné zdravotní sestry nebo lékařský tým součástí delegace nejsou.

Tvrzení Českého rozhlasu převzal také server Seznam Zprávy:

Ve středu měl Zeman na programu jediné setkání, a to s  někdejším členem Evropské komise Günterem Verheugenem, který byl hojně v kontaktu se Zemanem jako premiérem, protože byl eurokomisařem pro rozšíření EU v době, kdy o vstup do společenství usilovalo i Česko.

Ve čtvrtek Zemana čeká setkání s podnikateli a v pátek přijde to nejdůležitější. Jak již bylo řečeno, Zeman promluví s německým prezidentem a s kancléřkou. S prezidentem Frankem-Walterem Steinmeierem v 11 hodin a s kancléřkou o půl čtvrté odpoledne. Cestu do Německa uzavře Zeman setkáním s někdejším kancléřem Gerhardem Schröderem, který od září 2017 působí jako předseda dozorčí rady ruské ropné společnosti Rosněfť.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…