Miloš Zeman přijíždí na návštěvu Zlínského kraje

04.10.2016 6:16

Prezident Miloš Zeman přijede dnes na svou čtvrtou oficiální návštěvu Zlínského kraje. V regionu se zdrží do čtvrtka. Na programu má setkání se studenty zlínské univerzity a na několika místech i s občany a zaměstnanci firem. Prezident ve Zlínském kraji v roce 2013 své oficiální cesty po regionech Česka zahajoval.

Miloš Zeman přijíždí na návštěvu Zlínského kraje
Foto: ReproFoto: webtv.un.org
Popisek: Prezident Miloš Zeman v OSN

Zemana a jeho manželku Ivanu uvítá dopoledne hejtman Zlínského kraje Stanislav Mišák s chotí Pavlou. Prezidenta poté čeká setkání s krajskými zastupiteli a starosty obcí ze Zlínského kraje. Následovat bude návštěva Centra polymerních systémů zlínské univerzity.

Prezident se pak přesune do Vizovic na návštěvu společnosti KOMA Modular, která vyrábí nízkoenergetické obytné moduly a zhotovila například český pavilon pro světovou výstavu Expo 2015 v Miláně. Po Vizovicích hlava státu dnešní den zakončí návštěvou Luhačovic.

Zeman bude tradičně nocovat v penzionu v Osvětimanech na Uherskohradišťsku, který patří hradnímu kancléři Vratislavu Mynářovi. V dalších dnech zavítá prezident do Zlína, Karolinky, Uherského Brodu a do Otrokovic.

Opozice na zlínském hejtmanství termín návštěvy kritizuje. Podle ní Zeman přijíždí před krajskými volbami podpořit Stranu práv občanů (SPO), jejímž je čestným předsedou. SPO ve Zlínském kraji vládne v koalici s ČSSD a KSČM. Její lídr Vladimír Kruliš je zaměstnancem kanceláře prezidenta, na kandidátce je i Mynář a Zemanův poradce Martin Nejedlý.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…