Miloš Zeman promluvil o Donaldu Trumpovi a jeho ex Ivaně: Tlačenka, jitrnice, jelita...

24.11.2016 12:24

Prezident Miloš Zeman v rámci návštěvy Ústeckého kraje navštívil společnost Mondi Štětí, kde se setkal se zaměstnanci a také se zástupci studentů SŠ a VOŠ obalové techniky. „Buďte úspěšní a nenechte se otrávit,“ řekl úvodem.

Miloš Zeman promluvil o Donaldu Trumpovi a jeho ex Ivaně: Tlačenka, jitrnice, jelita...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman

První dotaz z publika směřoval k Evropské unii. „Evropská unie je dnes v katastrofálním stavu. A důkazem toho je brexit. Kdyby měla EU racionální politiku a nevydávala tisíce zbytečných směrnic, tak by Britové z Evropské unie nikdy nevystoupili. Takže kdyby se mělo splnit moje přání, tak bych si samozřejmě přál, aby Evropská unie byla méně byrokratická a aby směřovala k modelu skandinávského sociálního státu,“ zmínil Zeman. Přál by si, aby se objevili státníci. Následně se také svěřil se svými vzory, které ve své politické kariéře má – v Česku je to Tomáš Garrigue Masaryk, v Evropě Winston Churchill. 

Zeman se také vyjádřil ke školství. „Můj názor, který nechci nikomu vnucovat, je, že máme-li podpořit technické školství, tak nestačí jenom vyhlašovat kampaně, ale je zapotřebí dělat konkrétní kroky,“ zmínil Zeman.

Samozřejmě, že přišla řeč na nového amerického prezidenta Donalda Trumpa. „Jsou mi na něm sympatické dvě věci. Že je odpůrcem migrace a odpůrcem islámského terorismu. Pokud jde o jeho vliv na Evropu, tak to, že Trump navrhuje, aby se členské státy v Evropě více podílely na obraně, tak je to v pořádku. Pokud jde o migraci, tak tam není důvod se obávat nějakých velkých problémů,“ zmínil s tím, že se domnívá, že ovládnutí Afghánistánu islámskými teroristy zapříčiní vznik nového Islámského státu.

„Budeme si rozumět,“ řekl k možné velvyslankyni USA v Česku Ivaně Trumpové. „Má ráda tlačenku, jitrnice a jelita," zmínil Zeman.

Anketa

Dovládne Sobotkova vláda do konce volebního období?

hlasovalo: 2063 lidí

V české ani moravské kotlině podle svých slov Zeman nevidí žádného mladého politika s vizí. „Byly doby, kdy jsem takto jmenoval Stanislava Grosse. A dobře víte, jak to dopadlo,“ zmínil Zeman.

„Lidé, kteří kritizují Ruskou federaci, když za dob Sovětského svazu jezdili po zemi koňským povozem a mohli vstoupit i tam, kam jiní potřebovali povolení... to je poněkud pokrytecké,“ řekl následně Zeman ke kritice europoslance Jaromíra Štětiny (TOP 09), jenž v minulých dnech podrobil Rusko kritice. Na tuto situaci se totiž ptal jeden z posluchačů. Zeman rovněž vyjádřil, že Rusko patří do Evropy. „Jsem pro zlepšení vztahů s Ruskou federací stejně jako je pro toto zlepšení Donald Trump,“ dodal.

Závěrem se pak Zeman zapsal do pamětní knihy a převzal dary. „Přeji oběma zúčastněným generacím šťastnou budoucnost. Prognostici říkají, že budoucnost je jasná, překrásná. Pouze minulost se stále mění,“ uzavřel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…