Miloš Zeman se dnes na Hradě setká s černohorským prezidentem Vujanovićem

06.04.2016 6:08

Na Pražském hradě se dnes prezident Miloš Zeman sejde s černohorským protějškem Filipem Vujanovićem. Bavit by se spolu mohli o rozšiřování NATO a Evropské unie. Tématem by podle hradního mluvčího Jiřího Ovčáčka mohla být i ekonomická spolupráce.

Miloš Zeman se dnes na Hradě setká s černohorským prezidentem Vujanovićem
Foto: Hanka Brožková
Popisek: Prezident Miloš Zeman

Vujanović do Česka přicestoval v úterý a zůstane do čtvrtka. Dnes bude nejprve přivítán s tradičními vojenskými poctami na prvním hradním nádvoří, následovat bude soukromé setkání prezidentů. "Připomínám, že Česká republika dlouhodobě podporuje černohorské snahy o integraci do Severoatlantické aliance a Evropské unie. Debatovat se bude také ohledně ekonomické spolupráce, například v oblasti energetiky a dopravní infrastruktury," řekl Ovčáček.

Na Hradě se také uskuteční u příležitosti státní návštěvy Vujanoviće v Česku slavnostní oběd. Toho se mimo jiné zúčastní předseda Senátu Milan Štěch (ČSSD).


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…