Miloš Zeman se v posledních měsících změnil. A předsedovi Senátu Štěchovi se to nezamlouvá

14.09.2016 19:08

Předseda senátu Milan Štěch (ČSSD) zavítal do středeční Kauzy dne na Rádiu impuls a promluvil zde o omezování moci politiků – oligarchů. Vyjádřil také jisté nepochopení nad tím, jakým názorovým vývojem prošel v posledních měsících. Štěch má prý s názorovými posuny prezidenta problém. V obecné rovině prý platí, že voliči mohou vyjádřit svůj souhlas či nesouhlas s počínáním každého politika ve volbách.

Miloš Zeman se v posledních měsících změnil. A předsedovi Senátu Štěchovi se to nezamlouvá
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda Senátu Milan Štěch

V úvodu pořadu se předseda senátu Milan Štěch vyjádřil k zákonu o střetu zájmů – tzv. Lex Babiš, který dává příštím členům vlády nůž na krk, protože si budou muset vybrat, zde chtějí vlastnit média, nebo vládnout. Oboje dohromady by nemělo být možné. Štěcha také překvapilo, proč prezident Zeman tuto novelu kritizuje. „Pro mě je to překvapení a podle mého to souvisí s určitou proměnou, kterou Miloš Zeman prošel v posledních měsících,“ podotkl.

Host konstatoval, že dnešní vláda vychází odborům vstříc tak jako už dlouho žádná vláda ne, takže by si např. lékaři nemuseli stěžovat tak, jak si dnes stěžují. Totéž platí o zaměstnancích v supermarketech, pokud dostávají příplatky za nedělní služby. Něco jiného je to o státních svátcích, které bychom podle Štěcha opravdu měli světit. Proto se čeští senátoři shodli jen na pár dnech.

Jako senátor prý protelefonuje měsíčně tak 2 500 korun. Jiní senátoři ale protelefonují desítky tisíc korun měsíčně, což podle Štěcha není zcela správné, ale s patřičným apelem je třeba obracet se na příslušné senátory, ne na Štěcha samotného. Senátoři mnohdy podepisují morální kodexy a je na senátorech, zda to dodrží. „Pokud to nedodrží, pak je na voličích, aby to zhodnotili, konstatoval host. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…