Miloš Zeman vyhrává. Je to jenom náhoda?

29.04.2020 14:55

"Politickým vítězem koronavirové krize je Miloš Zeman. Vláda se poklonila Číně, zařízla podporu solárů, našlápla k dostavbě Dukovan pro Rosatom. A manažerem ČSSD se stal jeho chráněnec Michal Hašek. Hezká 'shoda náhod’, že jo?" shrnul na svém facebookovém profilu aktuální situaci komentátor Petr Honzejk.

Miloš Zeman vyhrává. Je to jenom náhoda?
Foto: Facebookový profil Andreje Babiše
Popisek: Schůzka premiéra Andreje Babiše (ANO) s prezidentem Milošem Zemanem v Lánech

Komentátor Honzejk se pro server iHNed.cz rozepsal o tom, že dle jeho názoru vítězí v krizi - politicky - prezident Miloš Zeman. A to přitom dle jeho slov zatím nevíme, co udělá krize s českou politikou. "Chleba se bude lámat až naroste únava společnosti a začne se reálně projevovat ekonomicky propad," sdělil Honzejk.

Anketa

Je Miloš Zeman a jeho okolí zodpovědný za smrt Jaroslava Kubery?

6%
92%
2%
hlasovalo: 22993 lidí

Proč má za to, že Zeman v této krizi vítězí? Například proto, že Zeman již dlouhou dobu tvrdí, že by se měla osekat podpora solárních elektráren. A stalo se - vláda v pondělí rozhodla, že solárníci o část peněz přijdou. "Najednou vládě nevadilo, že pravděpodobně narazí na soudy a bude čelit arbitrážím, protože řada solárních firem formálně sídlí v zahraničí," uvedl.

Zadruhé si Honzejk všímá i další věci. "Vláda v pondělí zveřejnila jak budou vypadat státní garance pro ČEZ při stavbě pátého bloku jaderné elektrárny Dukovany. Výsledkem je, že ČEZ, který řídí Zemanův přítel Daniel Beneš, bude mít projekt prakticky bez rizika. Garance zisku a závazek státu v případě problémů projekt převzít - to je sen každého byznysmena. Navic ministr Havlíček mimoděk podotknul, že blok má mít výkon 1200 megawatt, což se nemůže nelíbit Rosatomu, který vyráběl reaktor VVER 1200, z nějž vznikl projekt konsorcia MIR 1200 určený pro EU. Zemanova favorizace Rosatomu je veřejným tajemstvím," uvedl dále Honzejk.

A samozřejmě nezapomíná ani na fakt, že volebním manažerem ČSSD se stal Michal Hašek. Dle Honzejkových slov Zemanův oblíbenec. "Ano, ten Hašek, který v roce 2013 chtěl společně se Zemanem vyvolat vzpouru proti tehdejšímu vedení ČSSD a pak v přímém přenosu 11krát lhal, že žádná schůzka s prezidentem v Lánech nebyla. Současný šéf ČSSD Jan Hamáček to tehdy komentoval slovy, že se Hašek totálně zdiskreditoval a jako puncovaný lhář nemá v politice co dělat. A ejhle. Nyní ten samý Hamáček udělal z Haška volebního manažera. Že by ho to napadlo samotného jen tak, po noci probdělé v červeném svetru? Tak halucinogenní červená barva asi přeci jen není. Zeman má opět vliv na ČSSD a ať už je jeho záměrem stranu ovládnout, nebo definitivně zničit, má k tomu slušné předpoklady," spekuluje Honzejk. 

Jisté podle něj vskutku je, že se zájmům Miloše Zemana v krizi zatím mimořádně daří. "Sice už pozici neobhajuje, potřetí za sebou zvolen být nemůže - nejsme v jím oblibovaném Rusku ani v Číně. Ale dotáhnout svou agendu nepochybně chce. A má k tomu slušně našlápnuto," uzavřel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…