Miloš Zeman zemřel, oznámil Český rozhlas. Pak přišla omluva

15.04.2018 8:27

V sobotu 14. dubna opustil tento svět jeden z filmových titánů, Miloš Forman. Oskarovému režisérovi, který má na kontě víc než desítku velmi úspěšných filmů, bylo 86 let. Když tuto informaci oznamoval Český rozhlas, na rozhlasové vlny se snad vloudil jakýsi šotek a moderátor oznámil, že zemřel Miloš Zeman.

Miloš Zeman zemřel, oznámil Český rozhlas. Pak přišla omluva
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

Miloš Forman zasvětil svůj život filmu, jako herec i jako režisér se „na place“ pohyboval mnohokrát. Jako režisér má na kontě mnoho velmi úspěšných českých filmů. Zajímal se také o politiku. Velmi kritický byl ke komunistům, před kterými emigroval z Československa do Spojených států. Přátelil se mimo jiné s prvním českým prezidentem Václavem Havlem nebo s dalším hereckým titánem, Janem Třískou.     

14. dubna 2018 však Miloš Forman opustil tento svět. Řadu lidí v různých koutech světa to rozesmutnilo. O Formanově skonu informovala americká, slovenská, česká i další média. Stranou nezůstal ani Český rozhlas, který ovšem zprávu přinesl s chybou.

„Ve věku 86 let zemřel ve Spojených státech Miloš Zeman, Miloš Forman, omlouvám se,“ zaznělo ve zprávách Českého rozhlasu Plus 14. dubna o půl čtvrté odpoledne.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

16:57 Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

Japonsko a Singapur, Korea, Mexiko a Paraguay. To byly nejnákladnější cesty výborů Poslanecké sněmov…