Miloslav Ransdorf, to je politik bizarních momentů. Jindřich Šídlo je připomínal z obrazovky ČT

08.12.2015 23:05

„Není to k uchechtání,“ těmito slovy okomentoval kauzu Miloslava Ransdorfa jeho stranický kolega Jiří Maštálka. Ransdorf prý ještě bude mít co vysvětlovat např. v Evropském parlamentu. Analytik Hospodářských novin Jindřich Šídlo doplnil, že tímto skandálem trpí celá KSČM a komunisté teď musí jen doufat, že brzy přijde nějaký ještě větší průšvih, za který se budou moci schovat.

Miloslav Ransdorf, to je politik bizarních momentů. Jindřich Šídlo je připomínal z obrazovky ČT
Foto: Repro Foto: ČT24
Popisek: Komentátor Hospodářských novin v pořadu ČT Hyde park

Kauza komunistického europoslanec Miloslava Ransdorfa žije dál. Jeho spolustraníkům sice stačí podané vysvětlení k 9,5 miliardám ve švýcarské bance, ale mnoha jiným lidem to nestačí. Jak to tedy je, vysvětlil Ransdorf dostatečně své počínání, kvůli kterému je dnes ve Švýcarsku obviněn? O tom v úterních Událostech, komentářích České televize hovořili komunistický europoslanec Jiří Maštálka a analytik Hospodářských novin Jindřich Šídlo.

„Pane europoslanče, jak se cítíte, když v europarlamentu vysvětlujete kauzu Miloslava Ransdorfa?“ ptal se moderátor. „K uchechtání to není, to dá zdravý rozum,“ prozradil na úvod politik. Zažil prý ale i horší momenty. Ransdorf prý přislíbil, že své frakci podá vysvětlení a pak o jeho případu bude frakce jednat. Uznal ovšem, že k určité politické škodě už došlo a Ransdorf by se k tomu měl postavit čelem. „Kolega musí udělat vše pro to, aby ten šrám byl napraven. ... Teď jde také o evropskou levici a její pověst,“  doplnil europoslanec Maštálka.

Šídlo: Komunisté musí doufat, že se schovají za ještě větší skandál

Šídlo doplnil, že pan poslanec Ransdorf v minulosti už předvedl leccos. „Za dvacet let v politice už měl řadu bizarních momentů,“ připomněl analytik například s poukazem na to, že Ransdorf nejednou boural.

„My stále nevíme, co chtěl v tom Švýcarsku dělat. On je politik a náplní jeho práce není jednání se švýcarskou bankou, to je věc právníků,“ upozornil Šídlo. V tuto chvíli Ransdorf spřádá konspirační teorii, o níž asi věří, že mu pomůže. Když komunistický europoslanec Ransdorf tvrdí, že šlápl na kuří oko švýcarským bankám, tak to samo o sobě zní dost absurdně,“ pokračoval v kanonádě novinář.

Teď bude hodně záležet na tom, co udělá švýcarská prokuratura, ale to komunisté nemohou nijak ovlivnit. Ti musí jen doufat, že se objeví nějaký výraznější skandál, který tuto kauzu přebije. Ono totiž nebylo o KSČM slyšet dost dlouho ve vůbec žádné souvislosti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…