Milouš Jakeš demonstroval proti konvoji USA. Podívejte se

02.04.2015 11:22

Sobotní protesty proti průjezdu americké kolony byly „zpestřeny“ protiakcemi zastánců USA. Zatímco na Václavském náměstí, kde byli v menšině a pod dozorem televizních kamer, se drželi zpátky a s oponenty spíše diskutovali, na méně sledované večerní akci před americkou ambasádou se vyřádili mnohem více. Aktivitou hýřili zejména zástupci „Pražského Majdanu“ s ukrajinskými vlajkami. Fotoreportér Vít Hassan nyní na svém blogu nabízí obrazové zpravodajství o jejich činnosti.

Milouš Jakeš demonstroval proti konvoji USA. Podívejte se
Foto: Hans Štembera
Popisek: Na Václavském náměstí demonstrovaly skupiny občanů pro i proti průjezdu kolony amerických vojenských vozidel Českou republikou

Fotoreportér Vít Hassan na sebe během „konvojového“ víkendu upozornil především v neděli, když zachytil protest a následné zatýkání národovce Adama B. Bartoše na hraničním přejezdu v Náchodě. V „akci“ byl ale již v sobotu, když na Václavském náměstí dokumentoval protest odpůrců amerického konvoje a následné (spíše verbální) střety se zastánci, kteří vedle oficiální akce na Náměstí míru dorazili i na Václavské náměstí.

Hassan poté dokumentoval i pochod zhruba dvou set účastníků další akce, pořádaný stranou NE Bruselu-Národní demokraté, který zamířil ulicemi Prahy až k americké ambasádě. Tam podle jeho svědectví „došlo k ostrým slovním výměnám s proamerickými příznivci, v jejichž čele stáli aktivisté Tomasz Peszynski z Pražského Majdanu a Otakar van Gemund“.

Množství fotografií, které Hassan zveřejnil na svém blogu, ukazuje zhruba osm stovek demonstrantů na Václavském náměstí, jakož i jejich polemiky s příznivci USA, často vyzdobenými hvězdami a pruhy.

VŠE, CO JSME NAPSALI O AMERICKÉM KONVOJI

Dokumentuje též hesla, s nimiž se protiameričtí demonstranti vytasili, stejně jako některé účastníky protiakce, hájící USA. Zejména upozorňuje na chování Tomasze Peszynského, aktivisty Pražského Majdanu. Naopak mezi protiamerickými účastníky zachytil například bývalého generálního tajemníka ÚV KSČ Miloše Jakeše.

FOTOBLOG VÍTA HASSANA, kde najdete i foto Milouše Jakeše, ZDE

Další fotografie zachycují pochod před americkou ambasádu, kde již čekali obhájci USA v čele s již zmíněným pražským majdanistou, a za změněné konstelace sil si zjevně věřili více. Hassanovy fotografie ukazují křičící lidi, zuřivě mávající vlajkami USA, NATO, a dokonce i Evropské unie a Ukrajiny. Vrcholem je pak zdvižený prostředník jednoho z aktivistů.


 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…