Míň chlastu, Miloši! Jiří Mádl nadává Zemanovi

23.05.2018 22:35

Režisér a herec Jiří Mádl se na svém facebookovém profilu vyjádřil ke článku vydanému na serveru Echo24.cz informujícímu o tom, že všechny Zemanovy čínské miliardy zaplatili Češi a Slováci. „Hezky, Miloši! Teď už jseš prezidentem dolních 16 milionů,“ reagoval herec doslova, i když obyvatel je deset milionů. V návaznosti na celou situaci je navíc velmi podivný středeční tweet Jaroslava Tvrdíka.

Míň chlastu, Miloši! Jiří Mádl nadává Zemanovi
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Jiří Mádl

Od roku 2014 se prezident Miloš Zeman na různých ekonomických fórech vyjadřuje ve smyslu, že tady Číňané ze skupiny CEFC budou investovat desítky miliard korun, připomněl server Echo24.cz. Jejich evropským styčným důstojníkem se stává rádce Jaroslav Tvrdík a naskakuje do čela firmy CEFC Europe. Ta poté ohlašuje a postupně provádí nákupy budící pozornost.

Anketa

Zeman vyhlásil, že Babiše jmenuje znovu premiérem bez ohledu na výsledek referenda v ČSSD. Je to dobře?

79%
21%
hlasovalo: 10043 lidí

Nejde prý však o strategický byznys, nýbrž o drahé, statusové symboly. Například fotbalová Slavia, aerolinky Travel Service, historická budova Živnobanky na pražských Příkopech, později palác Florentinum v centru Prahy. Článek pak poukazuje především na to, že Tvrdík, Zeman ani Číňané z CEFC už však nemluví o tom, že nic z toho si nenakupují za vlastní peníze. Půjčují si prý na to 450 milionů eur, tedy zhruba 11,5 miliardy korun u česko-slovenské investiční skupiny J&T.

Tato informace zvedla doslova ze židle herce Jiřího Mádla. „Hezky, Miloši! Teď už jseš prezidentem dolních 16 milionů. Asi je lepší spoléhat se na partnery v naší Evropě. I když nemají vždycky na recepcích tolik chlastu,“ rýpl si do Zemana ve svém facebookovém příspěvku, ve kterém zároveň sdílel zmiňovaný článek.

Jenže ještě ve středu v noci pak Jaroslav Tvrdík ve svém tweetu zveřejnil fotku se spolumajiteli skupiny J&T Patrikem Tkáčem a Dušanem Palcrem. „Nic tak nepotěší jako setkání se starými přáteli :-))“ napsal do popisku. Podivné na tom je, že podle informací LN jde o aktuální snímek. Přitom před necelým týdnem ho tito byznysmeni vyhodili z vedení evropské CEFC a z pozice věřitele převzali její řízení. Podle usmívajících se tváří Tvrdíka, Tkáče a Palcra se zdá, že „nepřatelé“ již nejsou nepřáteli a napětí předešlých dnů je zapomenuto.

Původní zdroj ZDE

CEFC Europe je vlajkovou lodí čínských investic v Česku. Od konce března však společnost navenek reprezentovaná hlavně Jaroslavem Tvrdíkem měla na krku požadavek od věřitelů z J&T, aby předčasně splatila svůj úvěr. Důvodem prý mělo být porušení úvěrové smlouvy mimo jiné kvůli způsobu, jak byly poskytnuté peníze použity. Za půjčku ručila CEFC například pražskými nemovitostmi, mimo jiné stadionem Slavie v Edenu. Zveřejnění tweetu je pikantní hlavně proto, jak ostré vzkazy si obě strany sporu posílaly.

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…