Mináři, víš, kdo ti podepisuje petici? Dva nežijící prezidenti i doktor z „Ordinace“. Češi mají zase srandu

04.12.2020 9:08

Mikuláš Minář představil své nové politické hnutí. Rozhodně nehodlá být pětiprocentní stranou. „Hledáme půl milionu lidí, kteří jsou pro vznik nové politické síly,“ pověděl. Na svém webu se k dnešnímu ránu chlubí více než 6400 podpisy na podporující petici. Podepsat však může každý, pravost podpisů nelze zcela ověřit. A tak je tam možné nalézt i jména dvou již nežijících prezidentů, nebo třeba fiktivního televizního lékaře.

Mináři, víš, kdo ti podepisuje petici? Dva nežijící prezidenti i doktor z „Ordinace“. Češi mají zase srandu
Foto: repro YouTube kanál uživatele Lidé PRO
Popisek: Mikuláš Minář během představování svého nového politického hnutí Lidé PRO

Anketa

Má BIS vydat Zemanovi jména ruských agentů v ČR, pakliže je prezident chce znát?

84%
16%
hlasovalo: 23697 lidí
Zakladatel Milionu chvilek Mikuláš Minář včera představil svoji novou stranu Lidé PRO, k níž přiložil šestiminutové video, kde Minář hnutí včetně osobností, které ho podporují, představil. „Dobrý den, zdravím vás ze svých rodných Vodňan,“ uvedl Minář. Dále popsal svůj život a to, co ho formovalo. „Můj život se už dvakrát výrazně změnil. Poprvé, když jsme si v roce 2017 řekli své ano se ženou mého života. Podruhé, když jsme téhož roku s přáteli založili občanské hnutí Milion chvilek pro demokracii, které dvakrát naplnilo Letnou. A potřetí se mění právě teď,“ pokračoval.

Prý mu došlo, že mu nestačí kritizovat a být pořád proti. „Došlo mi, že chci být především pro. Možná nám lidé dají šanci a možná ne,“ pověděl. Česká republika je podle Mináře v krizi a přešlapuje na místě a příčinou je prý stav politiky, která je též v krizi. „Poprvé v historii lidem nabídneme, aby přímou volbou ovlivnili složení kandidátních listin do Poslanecké sněmovny. Chceme totiž politiku a správu naší země opravdu změnit,“ řekl dále.

Web nového hnutí Mikuláše Mináře:

„Nechceme být další pětiprocentní stranou. Buď pořádně, anebo vůbec. Proto hledáme půl milionu lidí, kteří jsou pro vznik nové politické síly. Pokud souhlasíte, dejte to najevo podpisem jednoduchého prohlášení. Jsem pro, aby šlo nové hnutí do voleb. Společně to můžeme dokázat,“ dodal Minář závěrem.

Na webových stránkách je pak možné Minářovo hnutí podpořit svým podpisem. Přes registrační formulář je ale možné tam vyplnit jakékoliv údaje a jejich pravost nelze ověřit. Lze tak najít vskutku zajímavé signatáře.

Mezi nimi je například i jméno prezidenta Miloše Zemana. I s uvedením povolání „prognostik“ a místem bydliště „Lány“. Zeman však Mináře vždy velmi kritizoval – v době, kdy Minář byl předsedou Milionu chvilek pro demokracii, Zeman uváděl, že jde o nedemokratické hnutí. V rozhovoru pro Parlamentní listy před více než rokem pak Zeman odmítl, že by se mohl kdy s Minářem sejít.  „Já se setkávám pouze s duševně normálními lidmi,“ uvedl tehdy prezident.

Mezi signatáři je uvedeno i jméno Václav Havel. Povolání „Kašpárek“, pobyt „Pičín“. I v tomto případě je zjevné, že si někdo hlavu s ověřováním totožnosti nelámal. Ale trošku exkurze do historie: Opravdový Václav Havel sám stál v čele politického hnutí – a to v roce 1989, v čele Občanského fóra. „Strany jsou pro straníky, Občanské fórum je pro všechny,“ znělo tehdy heslo Občanského fóra. 

Na podpisové listině hnutí Lidé PRO se objevilo i jméno komunistického prezidenta Klementa Gottwalda. Na listině je však povoláním novinář ze Zlína (v minulosti Gottwaldova).

Lidé PRO pak podpořil i „vrchní odpaňovač“ z Prahy De Sade. Markýz de Sade byl ve skutečnosti francouzským šlechticem, autor řady zčásti pornografických, zčásti filozofických knih. Z jeho jména byl odvozen pojem sadismus. Markýz de Sade žil na přelomu 18. a 19. století.

„Chránímsisosukromí Alefandímvám“. Tak zní jméno dalšího podepsaného, tentokrát SW developera z Brna. 

A opomenout nelze ani populárního lékaře MUDr. Čestmíra Mázla z Kamenice ze seriálu Ordinace v růžové zahradě, kterého již 15 let představuje známý herec a bavič Petr Rychlý. 

„Abychom šli do voleb, potřebujeme nejdřív získat 500 000 podpisů. To je poprvé, kdy sami rozhodujete o vzniku nové síly v politice,“ píše se u petičního archu na stránce hnutí. V současné době (k pátečnímu ránu) je splněno 1,3 procenta cílové mety. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…