Ministerstvo dopravy si předplatí předpovědi počasí. Za sedmnáct milionů

30.09.2014 20:55

Meteorologické předpovědi pro potřeby plánování zimní údržby na silnicích a dálnicích plánuje nakoupit ministerstvo dopravy od Českého hydrometeorolo­gického ústavu ČHMÚ za 17 milionů korun. Návrh na uzavření smlouvy s předem vybraným zájemcem předloží na středečním zasedání vlády ministr dopravy Antonín Prachař. ČHMÚ tyto informace dopravnímu resortu poskytuje dlouhodobě.

Ministerstvo dopravy si předplatí předpovědi počasí. Za sedmnáct milionů
Foto: ANO
Popisek: Ministr dopravy Antonín Prachař

„Neexistuje jiný subjekt, který by mohl poskytnout požadovaná speciální data a informace pro potřebu provozních systémů Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) k výkonu zimní a letní údržby," zdůvodnilo v materiálu ministerstvo skutečnost, že na dodávku meteorologického zpravodajství nevypsalo řádné výběrové řízení.

Součástí požadovaných služeb jsou podle ministerstva předpovědi stavu a teploty povrchu vozovky, sběr výkonových dat o provedené údržbě, kontrola efektivity uskutečněné zimní údržby a kontrola následné fakturace firmám, které odklízení sněhu a další činnosti spojené s údržbou provádí. Kromě plánování zimní údržby slouží údaje ČHMÚ rovněž pro potřeby plánování běžné údržby silnic a jako podklad k poskytování dopravních informací.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš, čtk

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…