Ministerstvo dopravy si bude s Amazonem vyměňovat informace o postupu projektů

05.02.2014 14:16

Vedení Ministerstva dopravy v čele s Antonínem Prachařem (ANO) jednalo se zástupci amerického internetového prodejce Amazon, který hodlá do České republiky přenést miliardové investice. Obě strany se dohodly na týdenní vzájemné výměně informací o postupu projektů.

Ministerstvo dopravy si bude s Amazonem vyměňovat informace o postupu projektů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr obrany Martin Stropnický s ministrem dopravy Antonínem Prachařem

Podle ministra Prachaře se jednalo o přátelské a věcné jednání. „Dohodli jsme se, že se budeme o postupu projektů Amazonu jednou týdně informovat. Náměstek Kamil Rudolecký už dostal úkol zjistit, v jakém stavu je územní plánování ve Středočeském i Jihomoravském kraji, kde mají sklady Amazonu vzniknout. Základem je totiž schválení územního plánu krajskými zastupitelstvy," uvedl ministr v tiskovém prohlášení.

Společnost v Česku zřídí také sídlo pro management

Amazon, největší internetový obchod na světě, plánuje postavit distribuční sklady v Dobrovízi nedaleko Prahy a také v Brně. Investice by mohla vytvořit tisíce pracovních míst. „Pokud se tyto projekty podaří realizovat, plánuje Amazon v České republice zřídit i sídlo pro svůj management," dodal Prachař.

Americká společnost poskytne Ministerstvu dopravy dokumentaci k plánovaným investicím. Vedení Ministerstva dopravy bude řešit záležitosti, které se týkají výstavby potřebné infrastruktury.

Náměstek Rudolecký bude s kraji domlouvat časový harmonogram územního schvalování

Náměstek ministra Kamil Rudolecký projedná s kraji časový harmonogram územního schvalování. „S managementem se budeme vzájemně informovat o tom, co je potřeba dořešit a kde můžeme plánované investici pomoci," dodal Antonín Prachař.

V minulém týdne jednal se zástupci Amazonu také ministr financí Andrej Babiš (ANO) a výstavbu skladů podpořil i premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…