Ministerstvo financí odmítlo námitky Homolky proti výsledkům auditu

15.09.2014 6:25

Ministerstvo zdravotnictví odmítlo všechny námitky Nemocnice Na Homolce proti výsledkům auditu, který zkoumal zakázky a hospodaření nemocnice. Výsledky kontroly označil ministr Svatopoluk Němeček (ČSSD) za závažné, uvedla MF Dnes. Podle deníku ministr v tomto týdnu zruší výběrové řízení na ředitele nemocnice, do něhož se přihlásil i současný ředitel Michal Šetlík.

Ministerstvo financí odmítlo námitky Homolky proti výsledkům auditu
Foto: homolka.cz
Popisek: Nemocnice Na Homolce

Kontrola v nemocnici byla od loňského července do letošního dubna. Podle MF Dnes ovšem Šetlík nedodal kompletní účetnictví dceřiných společností nemocnice. „Veškeré námitky jsou odmítnuty, celá kontrola tím definitivně skončila. Její nálezy považuji za závažné, od pana ředitele budu chtít v příštím týdnu osobně vysvětlit, jak na ně hodlá reagovat," sdělil deníku Němeček. Komise, která bude vybírat nového ředitele, podle něj přihlédne k výsledkům kontroly. 

Šetlík tvrdí, že reakci ministerstva na námitky ještě nedostal. Nemocnice podle něj s kontrolory maximálně spolupracovala, ale v případě dceřiných firem nemohla jít nad rámec zákona. Stát podle něj nesmí nahlížet do hospodaření soukromých společností. O vypsání výběrového řízení na ředitele požádal dříve ministra samotný Šetlík, který tak chce být potvrzen ve funkci. 

Bývalého ředitele nemocnice Vladimíra Dbalého i jeho exnáměstka Michala Toběrného viní protikorupční policie z přijetí úplatku 5,7 milionu korun. Obvinění se týká zakázky na nákup Leksellova gama nože z roku 2009. Policie také stíhá jednoho člověka, který je údajně podplatil. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš, čtk

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…