Ministerstvo zdravotnictví: Stav pobodané Češky v Káhiře je kritický

25.07.2017 19:22

Stav Češky zraněné předminulý týden při útoku na turisty v egyptském letovisku Hurgada je kritický. Uvedlo to dnes v tiskovém prohlášení české ministerstvo zdravotnictví. Zdravotní stav ženy, která je hospitalizovaná v jedné z káhirských nemocnic, se v posledních dvou dnech náhle zhoršil. Do Káhiry už v pondělí podle ministerstva odletěl tým českých zdravotníků pod vedením ředitele pražské záchranné služby Petra Koloucha.

Ministerstvo zdravotnictví: Stav pobodané Češky v Káhiře je kritický
Foto: 4ever.sk
Popisek: Egypt, ilustrační foto

„V tuto chvíli je bohužel pacientka v kritickém stavu, má maximální možnou léčbu, ale není schopna ani převozu na letiště,“ citovalo dnes ministerstvo ve svém prohlášení Koloucha. Ten z Káhiry rovněž informoval, že tři čeští lékaři a čtyři egyptští se na místě shodli, že v tuto chvíli nelze pro pacientku dělat více. Všichni tito lékaři jsou specialisté na urgentní medicínu a intenzivní péči.

„Stav hodnotíme jako multiorgánové selhání,“ popsal situaci Kolouch. Uvedl také, že v celém průběhu léčby a podle dostupné dokumentace a informací od vedoucích lékařů nemocnice nebylo nalezeno žádné pochybení.

Šestatřicetiletá Češka byla zraněna 14. července v Hurghadě, kde mladý Egypťan zaútočil nožem na turisty na pláži. Dvě německé turistky zabil a další turistky zranil, mezi nimi ženu z Česka, kterou zasáhl do nohy a do zad.

Za zraněnou Češkou odletěla do Káhiry rodina, o niž se rovněž stará tým odborníků.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…