Ministr Balvín slavil kulatiny a bulvár měl žně: Vyfotil i dámský klín

15.08.2013 7:31

Ministr kultury Jiří Balvín se právě během svého vládního angažmá dožil šedesáti let. Ve středu uspořádal oslavu svých narozenin a média o jeho párty projevila nebývalý zájem. Bulvár sledoval celebrity, které na oslavu dorazily, zatímco server iDnes.cz se zaměřil na cenu celé akce a rovněž na spekulace o politických dohodách, které se na akci začaly rodit.

Ministr Balvín slavil kulatiny a bulvár měl žně: Vyfotil i dámský klín
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr kultury Jiří Balvín

Na Žofíně, kde se celá akce odehrávala, se měl objevit i Balvínův vládní šéf Jiří Rusnok, což novináře překvapilo. iDnes.cz také spekuloval, co prý asi tak mohli u jednoho stolu probírat ministři Balvín a Toman se zaměstnanci prezidentské kanceláře Jaroslavem Hlinovským a Vratislavem Mynářem. Server považoval za nutné zmínit i fakt, že je k jejich stolu přišla pozdravit i bývalá nejvyšší státní zástupkyně Renata Vesecká.

Poté se server pozastavil nad tím, kolik celá akce mohla stát, což uvedl Balvínovým odmítnutím výši nákladů sdělit. Když redaktoři neuspěli ani u firmy, která na akci zajišťovala jídlo, rozhodli se alespoň vyzpovídat „experty“ na podobné akce.

Jedna z firem, která podobné akce na Žofínském ostrově pořádá, odhadla, že by celá akce mohla stát „ke 200 tisícům“. I další oslovení odhadli investici do oslavy v řádech desetitisíců. Server pak uznal, že takovou oslavu si Balvín jako dlouholetý vrcholný manažér v televizním byznysu může dovolit.

Napsal tedy alespoň, že Jiří Balvín patří k lidem, kteří si podobné oslavy rádi užívají a přidal spekulace, že se akce údajně měla původně konat ve Žlutých lázních, kde se často schází pražští podnikatelé, napojení na politiku.

Na akci byl přítomen i bulvární deník Blesk, který zůstal věrný své tradici a zajímal se především o celebrity z uměleckého světa, kterých bylo na akci rovněž pozváno mnoho. Povšimli si například zpěváka Ondřeje Hejmy či operní pěvkyně Andrey Kalivodové. Bulvár však zaujaly především dary, které Balvín od svých hostů dostal. Například motorovou pilu (přičemž si zašprýmoval o souvislosti s Balvínovými nedávnými kroky v Národním divadle) nebo obraz se zarostlým dámským klínem od premiéra Rusnoka, který Blesk inspiroval k palcovému titulku „Balvín dostal Boubín“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…