Ministr Bendl v ČT: Musí se změnit legislativa pro vyvlastňování pozemků

07.06.2013 22:56

Ministr zemědělství Petr Bendl v pátečních Událostech, komentářích prohlásil, že nynější povodně si vynutí změnu legislativy. Je podle něho třeba změnit zákony o ochraně přírody či vyvlastňování pozemků pro veřejně prospěšné stavby.

Ministr Bendl v ČT: Musí se změnit legislativa pro vyvlastňování pozemků
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr zemědělství Petr Bendl

Letošní povodeň se lišila od těch předchozích především svou rychlostí. Na to nebyly přehrady dostatečně připraveny. „Povodeň, která se tentokrát přihnala, byla rychlá. To je nová zkušenost. Budeme hledat taková opatření, která umožní zapracování nových poznatků,“ ujistil Bendl.

Stát za protipovodňové stěny utrácí miliardy ročně

Musejí pokračovat investice do protipovodňových stěn, za které stát každoročně utratí miliardy korun. Dalším problémem je obtížný výkup pozemků, na nichž by se protipovodňové stěny měly budovat. Obce by podle něho také neměly schvalovat takové změny územních plánů, které vedou k většímu riziku pro obyvatele, například přestavby chat v řádné obytné domy.

Bendl se vyjádřil i k řediteli Povodí Labe Václavu Beránkovi, který je kritizován za nedávný neuspokojivý výstup v České televizi. Podle ministra byl jeho výstup tragický. „Neomlouvá ho fakt, že je ve funkci velmi krátce, že nemá mediální zkušenosti, že je několik dní v terénu a psychický tlak je obrovský.“ Personální změny ale rozhodně nechystá. „Já nemohu ředitele povodí hodnotit podle jednoho mediálního výstupu,“ dodal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: lze

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

10:25 „Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

Spor o umístění stíhaček Spitfire s motýlími křídly na fasádě pražského obchodního domu Máj vyústil …