Ministr Brabec oznámí výsledky své třídenní cesty po Šumavě

26.05.2014 6:28

Ministr životního prostředí Richard Brabec (ANO) dnes novinářům oznámí, jak dopadla jeho třídenní cesta po šumavském národním parku. Od konce dubna, kdy odvolal ředitele parku Jiřího Mánka kvůli chybám v hospodaření i neshodám na vedení organizace, se o budoucnosti parku i celého regionu strhla bouřlivá diskuze.

Ministr Brabec oznámí výsledky své třídenní cesty po Šumavě
Foto: ANO
Popisek: Ministr životního prostředí Richard Brabec

Ministr strávil na Šumavě tři dny, aby se seznámil s chráněnými lokalitami i hospodařením organizace. Setkal se také s některými starosty šumavských obcí, od nichž zní silná kritika ministrových kroků.

Nelíbí se jim ani nový strategický dokument, takzvaný plán péče, který podle nich změnil původní dohody s obcemi. Ministerstvo v něm více upřednostňuje ochranu přírody a šetrnou turistiku před velkým rozvojem a developerskými projekty.

reklama

autor: vam, čtk

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Debakl Nerudové. „Nemá na to. Ještě že není prezidentka.“ Po debatě se jedna hvězda rozjela

20:25 Debakl Nerudové. „Nemá na to. Ještě že není prezidentka.“ Po debatě se jedna hvězda rozjela

Vystoupení Danuše Nerudové v superdebatě lídrů kandidátek do eurovoleb jako „historický debakl“ zhod…