Ministr Chládek: Novináři mě spojili s Rathem. Chci omluvu

27.05.2014 9:32

Ministr školství Marcel Chládek žaluje novináře za články v regionálním tisku, kde byl spojován s Davidem Rathem. Myslí si, že ho mohly zničit. Nyní chce omluvu. Hospodářské noviny píší, že proti němu stojí judikatura, která říká, že politik musí snést víc než běžný občan.

Ministr Chládek: Novináři mě spojili s Rathem. Chci omluvu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda výboru Marcel Chládek

Hospodářské noviny píší, že týden po tom, co byl zatčen David Rath, vyšel v okresních novinách v Rakovníku článek nesoucí titulek „Odkryje korunní princ tajemství kraje?“.

Marcel Chládek byl tehdy středočeský krajský náměstek a byl myšlen tím korunním princem. Soud nyní rozhoduje, zda je spojování Chládka se zmanipulovanými zakázkami už za hranou.

„Nechci žádné odškodnění, jen omluvu. Protože tohle už bylo moc, takže jsem si řekl, že to tak nenechám,“ uvedl Chládek ke své žalobě. V týdeníku Raport se o Chládkovi psalo například toto: „Ví, že má máslo na hlavě... Měl by odkrýt tajemství krajského úřadu. Tajemství cinknutých zakázek, podivných losovaček a dalších pokřivených mechanismů na vyvádění našich peněz,“ citují HN.

Soudy by neřešily nic jiného

Podle Chládkova advokáta mohly články v regionálním tisku vážně ohrozit Chládkovu kariéru. Jenže podle mínění HN proti současnému ministrovi školství hraje judikatura. Podle starších rozsudků totiž politici musí od novinářů snést víc než běžní lidé. „Kdyby takhle reagovali všichni politici, soudy by neřešily nic jiného,“ řekl HN advokát Václav Láska.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…