Ministr Chládek to prý má nahnuté. Vyměněn bude ale nejdříve po eurovolbách

17.05.2014 10:24

Po aférách s údajnou šikanou podřízených a s podivnými okolnostmi, za kterých získal titul PhDr., se kymácí židle pod ministrem školství Marcelem Chládkem (ČSSD). Informuje o tom sobotní Mladá fronta Dnes s tím, že k případné výměně ministra nedojde dříve, než po eurovolbách. Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) prý nechce situaci před volbami zbytečně vyostřovat a nemá ani osobu, která by Chládka na postu ministra školství nahradila.

Ministr Chládek to prý má nahnuté. Vyměněn bude ale nejdříve po eurovolbách
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr Marcel Chládek

Podle listu se v sociální demokracii mluvilo v této souvislosti o poslankyni Vlastě Bohdalové, která se školství dlouhodobě věnuje. Její nevýhodou ale je, že patří k haškovcům a navíc po volbách zvedla ruku pro usnesení vyzývající šéfa ČSSD Sobotku k rezignaci.

Sociální demokraté navenek Chládka v čele ministerstva hájí, podle deníku ale důvěryhodné zdroje z ČSSD přiznávají debaty o jeho nástupci.

„Pokud budeme výměnu řešit, tak až po eurovolbách. Předpokládám ale, že se s panem Chládkem bude chtít premiér do té doby znovu sejít. Znepokojující jsou zejména informace o šikaně, vzdělání nám přijde jako účelová kampaň,“ řekl listu pod slibem anonymity sociální demokrat blízký vládě.

Tento týden popsala MF Dnes zkušenosti bývalých zaměstnanců ministra, kteří jeho chování označují za šikanu. Následně se objevily informace o tom, že Chládek ve svém životopise neuvedl, že studoval na Vojenské akademii Klementa Gottwalda, kde se vzdělávali i politruci. A včera Lidové noviny upozornily na údajně slabou úroveň rigorózní práce, na jejímž základě získal Chládek na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy titul PhDr.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…