Ministr Chovanec měl plán a ten nevychází, píše Babišův server

15.02.2015 10:28

Ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD) minulý rok představil plán, jak posílit šance policie na úspěch v boji se zločinem ve vietnamské komunitě. Do Česka měli dorazit vietnamští policisté, kteří měli svým českým kolegům pomoci především s rozkrytím prodeje drog v komunitě. Dosud však nedorazili a server Lidovky.cz patřící Andreji Babišovi hledá odpověď na otázku proč.

Ministr Chovanec měl plán a ten nevychází, píše Babišův server
Foto: Archiv
Popisek: Ilustrační foto

"Odbor mezinárodní spolupráce policejního prezidia udělal maximum pro zajištění vietnamských policistů a jejich působení v České republice. Bohužel ale prozatím žádný nepřijel,“ sdělila mluvčí prezidia Jana Macalíková. "Momentálně vše závisí na vietnamské straně,“ dodala.

První vietnamští policisté měli přitom do Česka docestovat už loni v létě a měli napomoci v infiltraci vietnamské komunity. Miroslav Nožina z Ústavu pro mezinárodní vztahy poznamenává, že vietnamská drogová mafie v Česku produkuje především pervitin a marihuanu, přičemž se situace spíše zhoršuje, než zlepšuje.

Možný problém: Kdo to bude platit?

Čeští policisté již dnes spolupracují se svými německými kolegy, protože nemalá část drogové produkce "se rodí" na hraničím pomezí a následně putuje dál do světa. Vietnamská policejní pomoc by ale i tak byla vítána, protože Čechům a Němcům se s vysokou pravděpodobností nepodaří infiltrovat mafiánskou drogovou strukturu.

Nožina přidává i možné zdůvodnění toho, proč policisté z komunistického Vietnamu zatím nedorazili. "Tipl bych si, že půjde o klasickou vietnamskou administrativu. Jejich byrokracie je velmi zkostnatělá. Používá stále lístečkové metody a všechno proto strašně dlouho trvá,“ řekl Nožina. "Je možné, že se zasekli u praktických věcí, jako koho vyberou, kdy přijede, kdo to bude platit,“ dodal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…