Ministr Chovanec potvrdil platnost odvolání exšéfa policie Červíčka

10.03.2014 13:24

Ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD) potvrdil platnost odvolání bývalého policejního prezidenta Martina Cervíčka. Poradní komise zamítla rozklad, který Červíček dříve podal.

Ministr Chovanec potvrdil platnost odvolání exšéfa policie Červíčka
Foto: Hans Štembera
Popisek: Policejní prezident Martin Červíček

Bývalý policejní prezident Martin Červíček nastoupí podle informací ParlamentníchListů.cz během dvou týdnů na pozici šéfa kriminální policie v Královéhradeckém kraji. Informaci potvrdily tři na sobě nezávislé zdroje z policejního prezidia s tím, že místní kriminalisté už byli s tímto rozhodnutím seznámeni.

Přesuny v rámci kriminálek v Královéhradeckém a Pardubickém kraji

Zdroje serveru ParlamentníListy.cz  se shodují na přesunech hned několika vysoce postavených kriminalistů. Prvním z nich by měl být současný šéf královéhradecké kriminálky, jímž je plukovník Jan Švejdar. Ten by se měl usídlit na stejné pozici, ovšem v Pardubickém kraji.

Podle informací naší redakce se měl nejprve Švejdar stát náměstkem Červíčka ve východních Čechách, s čímž ovšem nesouhlasil. Švejdar je mnohými považován za muže Petra Lessyho a mezi ním a Červíčkem by prý mohlo docházet k neshodám.

Jan Švejdar by měl v Pardubicích nahradit současného šéfa tamní kriminálky Radka Malíře. Ten podle našich zjištění míří do Jihlavy. To, že Červíček bude řídit některou z krajských kriminálek, potvrdil přímo ministr vnitra Milan Chovanec, když řekl, že by si ho na takovémto místě uměl představit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe, čtk

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…