Ministr Chovanec prozradí, jak policie ochrání občany před možnými útoky

04.08.2016 6:06

Ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD) a policejní špičky dnes na tiskové konferenci zveřejní podrobnosti k plánu na ochranu takzvaných měkkých cílů. Jde o místa s vysokou koncentrací osob, která nejsou trvale chráněna a jsou snadno dostupná. Plán předpokládá, že policisté budou muset převzít větší odpovědnost za bezpečnost na privátních akcích.

Ministr Chovanec prozradí, jak policie ochrání občany před možnými útoky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr vnitra Milan Chovanec

Zároveň budou zveřejněny podrobnosti k Národní centrále proti organizovanému zločinu (NCOZ), která v pondělí zahájila činnost.

Systém opatření na ochranu měkkých cílů měl vzniknout do začátku příštího roku, kvůli situaci v Evropě bude jeho vznik urychlen. Policie měla za úkol předložit návrh, který začne platit prakticky okamžitě. Policie by například měla víc spolupracovat s pořadateli kulturních, společenských a sportovních akcí.

NCOZ v pondělí vznikla sloučením protimafiánského a protikorupčního útvaru. Její vznik vyvolal roztržku uvnitř vládní koalice mezi ČSSD a hnutím ANO, které hrozilo odchodem z vlády, nelíbil se ani státním zástupcům. Vedení policie věří tomu, že nový útvar bude z jednoho místa efektivněji bojovat proti zločinu. Ředitelem nového útvaru je Michal Mazánek, jehož podřízení se zabývají například korupcí, terorismem, extremismem, migrací či rozsáhlou hospodářskou kriminalitou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…