Ministr Hamáček: Ochrana seniorů před covidem už je na cestě

10.09.2020 14:53

Že všichni senioři nad 60 let dostanou od státu jeden respirátor a pět roušek, rozhodla na včerejším mimořádném jednání vláda. Ty by měla doručit Česká pošta a na jejich dodání by měla pošta začít pracovat již dnes, jak informoval ministr Hamáček na facebooku.

Ministr Hamáček: Ochrana seniorů před covidem už je na cestě
Foto: repro ČT, tan
Popisek: Jan Hamáček (ČSSD)

Ještě začátkem týdne se hovořilo o tom, že roušky by byly seniorům doručovány pouze v případě výrazného zhoršení situace v České republice. Po rekordním nárustů nově nakažených, kdy za úterý přibylo 1163 nových případů a ve středu dalších 1161, vláda rozhodla o jejich zaslání seniorům ihned. Od dnešního dne také vznikla povinnost nosit roušky ve všech uzavřených prostorech po celé republice. 
 

Anketa

Obáváte se dalšího vývoje situace kolem nemoci COVID-19? (Ptáme se od 9.9.2020)

37%
hlasovalo: 24621 lidí
 
„Hned zítra (ve čtvrtek) ráno na tom začnou pracovat policie a hasiči ve skladu v Opočínku, aby si pošťáci mohli tyto pomůcky převzít a postupně je dodávat občanům,“ uvedl po jednání Hamáček.
 
Ministryně práce a sociálních věcí ČR a místopředsedkyně ČSSD Jana Maláčová by ráda rozšíření i pro další ohrožené osoby. “Je vám 60+? Pak vám pošta doručí do schránky roušky a respirátor. Ale co další statisíce lidí se zdravotním postižením? Ti jsou také ohrožení. Požádám vládu, aby balíček ochranných pomůcek dostali také. Chránit musíme všechny zranitelné skupiny,“ napsala ministryně na facebook. 
 
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Barbora Richterová

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …