Ministr Hamáček předal dobrovolným hasičům automobilové stříkačky

26.08.2020 14:06

Ministr vnitra Jan Hamáček dnes předal dobrovolným hasičům ze Středočeského kraje cisternové automobilové stříkačky. Ty už mají profesionální léta za sebou, ale dobrovolným hasičům mohou při své práci ještě velmi pomoci.

Ministr Hamáček předal dobrovolným hasičům automobilové stříkačky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr vnitra Jan Hamáček

Vzhledem k tomu, že Hasičský záchranný sbor ČR nakoupil nové cisterny, tak ty starší, které donedávna sloužily u hasičů Středočeského kraje a nyní byly vyřazeny z profesionálního užívaní, mohou dále plnit funkci hasičských vozidel pro dobrovolné hasiče. 
 
Slavnostní předaní proběhlo dnes v Říčanech a zúčastnil se ho ministr vnitra Jan Hamáček, generální ředitel HZS Drahoslav Ryba a ředitel HZS Středočeského kraje Miloslav Svatoš. Konkrétně šlo o devět vozidel, vesměs o cisternové automobilové stříkačky. Nejstarší vozidlo bylo vyrobeno v roce 2001. 
 
„Dobrá zpráva! Díky 3,5 miliardám Kč na novou techniku z REACT-EU může Hasičský záchranný sbor ČR nakoupit nové cisterny. Ty stávající pak může předat dobrovolným hasičům. Přesně tak, jako se to dnes stalo v Říčanech,“ napsal po předání ministr vnitra Hamáček na svůj facebook.
 
 
 

reklama

autor: Barbora Richterová

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…