Ministr Heger uvažuje o zmírnění prohibice. Její zrušení je však v nedohlednu

15.09.2012 21:15

Obchodníci a restauratéři si možná brzy alespoň trochu oddechnou. Vláda zvažuje zmírnění prohibice na české značky alkoholu. Ministr Heger se za vyhlášení prohibice obchodníkům omluvil, ale naznačil, že na její úplné zrušení si ještě nějaký čas počkáme.

Ministr Heger uvažuje o zmírnění prohibice. Její zrušení je však v nedohlednu
Foto: hns
Popisek: Metylalkohol, ilustrační koláž

Ministr zdravotnictví Leoš Heger (TOP 09) sice neuvažuje o tom, že by prohibice v dohledné době zrušil, server tn.cz však informuje o tom,, že jako šéf resortu alespoň uvažuje o jejím zmírnění. Ukazuje se totiž, že jsou pančovány především české značky alkoholických nápojů. Nabízí se tak možnost, že by restauratéři a obchodníci mohli časem prodávat kvalitní alkohol ze zahraničí.

"Omlouvám se všem výrobcům a distributorům alkoholu a uvědomuji si, jaké jim současný stav přináší potíže. Nicméně od včerejšího odpoledne do současné doby nám přibylo dalších osm pacientů, a proto je zřejmé, že mimořádné opatření prozatím zůstane v platnosti," uvedl ministr zdravotnictví s dovětkem, že pančovaný a škodlivý alkohol jsou především padělky z řad českých značek. "Proto se pokusíme najít způsob, jak stávající omezení zmírnit," doplnil Heger s tím, že situace je nadále vážná.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…