Ministr Herman prozradil čtenáři, kdy "bleje". A že by jej odnesl čert se prý nebojí

08.10.2016 17:11

Z PROFILŮ Ministr kultury Daniel Herman (KDU-ČSL) zase jednou usedl k počítači a pustil se do sepisování odpovědí na dotazy čtenářů ParlamentníListy.cz. Snažil se odpovědět poctivě na opravdu všechny dotazy, i na ty velmi drsné. Nevynechal ani následující otázku: „Neblejete sám ze sebe? Když se na sebe kouknete do zrcadla?“

Ministr Herman prozradil čtenáři, kdy "bleje". A že by jej odnesl čert se prý nebojí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr kultury Daniel Herman

Šéf resortu kultury Daniel Herman odpověděl na další sadu dotazů čtenářů serveru ParlamentníListy.cz. Odpovídal poctivě na všechny a nevynechal ani následující otázku. „Neblejete sám ze sebe? Když se na sebe kouknete do zrcadla?“ ptal se občan, který se ukryl za zkratku axxwk. Člen vlády se k dotazu postavil čelem a neodpustil si rýpnutí do některých čtenářů. „To ani ne, ale někdy se mi chce, když čtu některé diskusní příspěvky tady na PL,“ odvětil politik.

V podobném duchu se nesly i další otázky a odpovědi. „Nebojíte se, že si pro vás přijde čert?“ ptal se ministra čtenář s přezdívkou stopper. „Nebojím,“ odvětil stručně Herman a přidal dobře známého smajlíka.

Vedle dotazů došlo i na poznámky k tématu. Čtenář či čtenářka vystupující pod přezdívkou Úžas vyjádřila obavy z toho, že lidovci uspějí v krajských a senátních volbách. Ani těmto poznámkám se ministr Herman nevyhnul a reagoval na ně. „Děkuji za podporu i smysl pro humor,“ odepsal politik. A znovu přidal smajlíka.

Další dotazy a odpovědi najdete zde

Došlo však i na obsáhlejší dotazy. Jeden položil muž vystupující pod přezdívkou letní medvěd.

„Nelíbí se vám, že premiér Bohuslav Sobotka připustil budoucí spolupráci s komunisty na vládní úrovni.Podle vás je na všech politicích, aby udrželi směr havlovské politiky.Můžete mi prosím sdělit, který směr máte na mysli?Nebyl to právě Václav Havel kdo přivedl komunisty po listopadové revoluci do vlády? Komunistický ministr Čalfa byl předsedou vlády. Komunistický generál Vacek byl ministrem obrany. Vladimír Dlouhý, 11 let v komunistické straně. Otcem "ekonomického zázraku" tzv. kuponové privatizace byl agent STB Dušan Tříska. atd., atd... Dovedete si představit, že v Německu po porážce fašismu by byl jmenován do funkce kancléře Heinrich Himmler? V další vládách se to komunisty jen hemžilo... Lidi mrznoucí na náměstích čekali změnu,ale bohužel. Marně. Ještě jednou jednoduchá otázka. Kdo po listopadu 1989 zlegalizoval komunisty a umožni jim dál ovlivňovat dění ve státě?“ ptal se občan v narážce na prvního českého prezidenta Václava Havla.

Herman zdůraznil, že má na mysli především zakotvení Česka v západních strukturách – tedy v EU a v NATO. Do jisté míry dal ovšem čtenáři za pravdu. „Vážený pisateli, směrem ‚havlovské‘ politiky rozumím hlavní pilíře naší zahraničněpolitické orientace, tedy naše členství v EU a v NATO a neopomíjení etického a mravního prvku v praktické politice. Jinak s výtkami, které zmiňujete ve svém dotazu, z části souhlasím. Nesouhlasím však s tím, že by ke změně nedošlo. Došlo a k velké, čehož dokladem je mj. i tato naše komunikace,“ zdůraznil ministr.

V dalším dotazu se zastal premiéra Sobotky, který podle jeho názoru pronesl dobrý projev u příležitosti osmdesátého výročí Havlova narození. Čtenář Sejmon měl naopak za to, že se pojev nedal poslouchat a byl plný nesmyslů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…