Ministr Jan Mládek diskutoval s jihočeskými podnikateli o podpoře exportu

06.09.2016 15:10

Jak podpořit podnikání v Jihočeském kraji, pomoci zdejším podnikatelům posílit export a proniknout na nové trhy? O tom diskutovalo 6. září na regionální konferenci Trade Forum v Táboře asi padesát zástupců z řad podnikatelů spolu s ministrem průmyslu a obchodu Janem Mládkem, náměstkem ministra zahraničních věcí Martinem Tlapou a dalšími odborníky.

Ministr Jan Mládek diskutoval s jihočeskými podnikateli o podpoře exportu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek

Konference umožnila místním podnikatelům seznámit se osobně se systémem podpory státu, s nabídku státních i komerčních služeb a nasbírat praktické rady pro svoje podnikání. Přítomni proto byli i další odborníci ze státní správy a specializovaných institucí — ředitel České národní banky Karel Bureš, ředitel agentury CzechTrade Radomil Doležal či ředitel Exportní garanční a pojišťovací společnosti Jan Procházka.
 
"Jihočeský kraj je mé rodiště a já dobře vím, kolik kvalitních podniků zde působí. Nahlédnutím do naší evidence jsem si ověřil, že jsme za posledních několik let poskytovali exportní asistenci více než dvěma tisícovkám z nich. Rád bych, aby naše služby využívaly i do budoucna a aby také jejich prostřednictvím zdravě rostly, " vyzdvihl ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek. "V neposlední řadě také chceme povzbudit nové firmy a novou generaci exportérů," dodal.
 
Regionální konference v Táboře byla součástí pětidílného projektu TRADE FORUM 2016, který byl připraven podle poptávky českých exportérů a partnerů z finanční sféry. Projekt se skládá z pěti konferencí a soutěže určené pro exportéry. Po konferencích v Praze, Brně a Táboře budou následovat ještě další dvě v Ostravě a Hradci Králové a celý projekt vyvrcholí v listopadu galavečerem s vyhlášením výsledků soutěže.
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PR článek

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

4:44 „Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

Necelý týden před oslavami osvobození se v Plzni uskutečnily česko-německé, respektive bavorské dny …