Ministr Jan Mládek odletěl do USA

13.05.2015 10:04

Ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek dnes odlétá do Spojených států amerických, kde má v plánu podporovat české firmy a hlavně český letecký průmysl. Setká se s první náměstkyní ministra energetiky USA a rovněž bude projednávat možné zapojení amerických investorů v České republice. Píše se ve středeční tiskové zprávě Ministerstva průmyslu a obchodu.

Ministr Jan Mládek odletěl do USA
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jan Mládek na tiskové konferenci ČSSD

Mládek jede do USA podporovat hlavně české společnosti v oblasti leteckého průmyslu. Na konferenci v New Yorku pořádané agenturou CzechInvest, mají být kromě ministra přítomni také zástupci společností Aero Vodochody, Aerospace Aircraft Industries, Czech Space Alliance, Frentech Aerospace, LOM Praha, Moravský letecký klastr, PBS Velká Bíteš, Ray Service a Svaz českého leteckého průmyslu.

Ministr průmyslu má jednat také v oblasti spolupráce v energetice a setká se tak se zástupci federálního ministerstva pro energetiku.

Mládek bude rovněž jednat i s hlavním vyjednavačem USA pro TTIP, před svým odletem uvedl, že TTIP podporuje. "Česká republika důrazně podporuje obchodní politiku EU a především otevírání nových trhů. V tomto smyslu hrají USA výjimečnou roli. Proto také podporujeme transatlantické obchodní a investiční partnerství mezi EU a Spojenými státy. Jsme přesvědčeni, že jsme schopni sjednat takovou dohodu, která neohrozí kompetence členských států EU z hlediska ochrany veřejných zájmů. Dohodu TTIP proto podporujeme nejen z důvodu ekonomického, ale také z hlediska strategického," prohlásil Jan Mládek k TTIP.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ste

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…