Ministr Jurečka zamíří do Zambie, podívá se na inseminaci skotu

24.07.2015 19:30

Ministr zemědělství Marian Jurečka (KDU-ČSL) zamíří v příštím týdnu na pracovní návštěvu africké Zambie. Podívá se na farmy s masným skotem a mléčné farmy v Lusace a Mazabuce. Navštíví i inseminační stanici skotu, která byla vybavena v rámci rozvojové spolupráce mezi ČR a Zambií. Se svým protějškem Givenem Lubindou bude jednat o možnostech dodávek materiálu pro umělou inseminaci skotu.

Ministr Jurečka zamíří do Zambie, podívá se na inseminaci skotu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr zemědělství Marian Jurečka

 Zambie patří mezi prioritní země rozvojové spolupráce, během minulé dekády dostala od ČR více než 60 milionů korun, sdělil ČTK mluvčí ministerstva Hynek Jordán.

Ve čtvrtek se setká se svým protějškem Givenem Lubindou, o den později se připojí i k prezidentovi Zambijské republiky Edgarovi Lunguovi na Zemědělské a obchodní výstavě v Lusace. Poslední den navštíví právě farmy a inseminační stanici.

Kromě projektu na podporu umělé inseminace a zvyšování užitkovosti místního skotu se bude v oblasti zahajovat projekt na udržení stabilní produkce krmiva pro dojný skot. Dalšími tématy budou i možnosti dodávek zemědělské techniky nebo potenciál vývozu potravin z ČR do Zambie, například sušeného mléka, smetany nebo potravinových přípravků.

Jednat by Jurečka mohl také u výměnných pobytech vysokoškolských studentů. Letos začnou v ČR studovat díky vládnímu stipendiu čtyři zambijští občané, stipendia podle ministerstva nově nabízí i Univerzita Hradec Králové.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…