Ministr Lavrov si telefonoval s americkým protějškem Tillersonem. Toto mu sdělil

09.04.2017 8:35

Ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov hovořil po telefonu se svým americkým protějškem Rexem W. Tillersonem. Informuje o tom ruská agentura TASS. Ta také prozrazuje, že tématem rozhovoru byl americký raketový zásah v Sýrii.

Ministr Lavrov si telefonoval s americkým protějškem Tillersonem. Toto mu sdělil
Foto: facebook.com
Popisek: Ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov s americkým protějškem Rexem Tillersonem

Svým útokem v Sýrii nahráváte extremistům, sdělil prý Lavrov Tillersonovi. Kromě toho si šéf americké diplomacie vyslechl, že americký útok na leteckou základnu Šajrát ohrožuje jak bezpečnost v regionu Blízkého východu, tak celosvětově.

„Ministr poznamenal, že tvrzení, že syrské vládní síly použily chemické zbraně v provincii Idlíb dne 4. dubna, je nepravdivé,“ píše TASS s odvoláním na ruské ministerstvo zahraničí. Resort prý volá po důkladném a nestranném prošetření útoku zbraněmi hromadného ničení v syrské provincii Idlíb.

Celý článek v angličtině najdete zde.

Nejvyšší diplomaté obou zemí se poté dohodli, že budou v jednání o Sýrii pokračovat, a to i osobně. Rex Tillerson se ostatně chystá ve dnech 10. a 11. dubna na svou první ministerskou cestu do Moskvy.

Americká strana trvá na tom, že syrský režim Bašára Asada použil chemické zbraně proti civilnímu obyvatelstvu. Zemřeli muži, ženy i děti. Právě smrt dětí měla 45. prezidenta USA Donalda Trumpa pohnout k odvetnému úderu na syrský režim – na leteckou základnu Šajrát, ze které údajně startovaly stroje útočící 4. dubna v provincii Idlíb.

Syrský prezident Asad odmítá, že by dovolil použití chemických zbraní. Americký raketový útok na základnu podle syrských zdrojů usmrtil šest lidí. Později syrské úřady zvýšily počet obětí na devět.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…