Ministr Mládek má plán. Takhle chce pomoct podnikatelům

31.08.2014 7:56

Na Ministerstvu průmyslu a obchodu vzniká pod vedením ministra Jana Mládka (ČSSD) plán, jak ulevit podnikatelům a firmám. Živnostníci i firmy vytrvale volají po stabilitě podnikatelského prostředí. Dlouho se zdálo, že volali marně, ale podle informací České televize má ministr průmyslu Jan Mládek (ČSSD) plán, jak všem pomoct.

Ministr Mládek má plán. Takhle chce pomoct podnikatelům
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanec Jan Mládek

Podnikatelé i firmy se museli opakovaně vyrovnávat se situací, v níž se zákony, které se jich týkají, měnily na poslední chvíli. Nejednou šlo o různé ekonomické balíčky, které sněmovna schvalovala v závěru roku. Není to tak dlouho, co podnikatelé netušili, jaká vysoká DPH se jich bude týkat. Další změny v ekonomické oblasti prováděla v závěru loňského roku i nová vláda pod vedením premiéra Bohuslava Sobotky. Ale ministr Mládek chce těmto praktikám vystavit stopku.

„Alespoň částečně by měl podnikatelům ulevit plán Ministerstva průmyslu a obchodu. To se inspirovalo britským modelem: Když už nějaké změny přijdou, mají mít jen dvě data účinnosti, a to prvního ledna a prvního července," informuje ČT. Ministr Mládek by podle vlastních slov uvítal, kdyby bylo možné změny dělat jen jednou ročně, a to k prvnímu lednu, ale tak daleko prý vláda nezajde. Podle odhadů ministerstva je přitom mimo tato dvě data přijímána více než polovina opatření.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…