Ministr Picek po výslechu: Údajné pochybení zpravodajců musí zhodnotit soud

29.07.2013 12:18

Ministr obrany Vlastimil Picek dnes na policii vypovídal jako svědek v kauze údajného zneužití Vojenského zpravodajství ke sledování manželky expremiéra Petra Nečase. Novinářům při odchodu řekl, že s celou záležitostí neměl nic společného. To, zda zpravodajci pochybili, musí podle něj zhodnotit až soud.

Ministr Picek po výslechu: Údajné pochybení zpravodajců musí zhodnotit soud
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr obrany Vlastimil Picek

Ministr dorazil do budovy policejního Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu v pražské ulici Na Perštýně krátce před devátou hodinou. Mezi čekající novináře se vrátil o dvě hodiny později a jeho vyjádření k výslechu bylo stručné.

"Přišel jsem podat svědeckou výpověď v kauze zneužití Vojenského zpravodajství. Co se týká obsahové náplně, o tom bohužel hovořit nemůžu, protože jsem podepsal řádné poučení," uvedl.

V kauze čelí obvinění bývalá šéfka Nečasova kabinetu Jana Nagyová, někdejší šéf Vojenského zpravodajství Ondrej Páleník, jeho nástupce Milan Kovanda a zpravodajec Jan Pohůnek. Podle žalobců si Nagyová u mužů objednala sledování Radky Nečasové a dvou zaměstnanců Úřadu vlády, přičemž toto sledování se dělo nezákonně bez vědomí ministra obrany.

Jednání Kovandy Picek hodnotit nechtěl. "Soud musí říct, zda pochybil, nebo nepochybil," prohlásil. Náhradu za šéfa Vojenského zpravodajství prý zatím nehledá.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…