Ministr Picek prozradil své plány. Připravuje zákony a dál jedná o gripenech

07.07.2013 18:21

Vlastimil Picek nemusí po pádu vlády Petra Nečase (ODS) opouštět své křeslo v čele Ministerstva obrany. Jako jediný z Nečasova kabinetu zůstává i v nové vládě premiéra Jiřího Rusnoka. Kromě jednání o pronájmu stíhaček Gripen chce prosadit osm zákonů a dokončit úsporná opatření v armádě.

Ministr Picek prozradil své plány. Připravuje zákony a dál jedná o gripenech
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlastimil Picek, starosta Brandýsa nad Labem, někdejší ministr obrany

Vlastimil Picek v rozhovoru pro server iDnes.cz uvedl, že informace ohledně jednání o pronájmu gripenů jsou velmi citlivé a nejdříve o nich chce zpravit vládu České republiky. Prozradil ale, že jednání se dostalo do fáze, kdy má jeho resort konkrétní nabídku.

Pracuje na osmi zákonech

Kromě toho chce ministr pokračovat v práci na několika dalších zákonech, které chce předložit do konce volebního období. "Těch zákonů je celkem osm. Jeden zákon máme po druhém čtení – zákon o vojenské policii. Před prvním čtením je zákon o vojácích z povolání a zákon o vojenských veteránech, který prošel řádně vládou. Ostatní zákony jsou v různém stupni rozpracovanosti a budou také předloženy vládě. Zbytek je na rozhodnutí poslanců," řekl pro iDnes.cz.

Nová vláda prezidentem jmenovaného premiéra Jiřího Rusnoka se netěší příliš velké oblibě u politických stran. Není tak jisté, jak dlouho setrvají ministři ve svých funkcích. Vládnout by mohla také bez důvěry Poslanecké sněmovny. Ministr obrany odmítá tuto situaci hodnotit a snaží se prý udržet si punc nestranického odborníka. "Co se týká vlády, to závisí na poslancích, kteří rozhodnou o důvěře vládě a myslím si, že každý poslanec bude hlasovat podle svého vědomí a svědomí," uzavírá Vlastimil Picek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…