Ministr Staněk opět vysílá na síti. A opět tím šokoval úplně všechny

19.07.2019 13:32

Ministr kultury Antonín Staněk (ČSSD) je velmi aktivní na sociálních sítích. Nedávno si stěžoval, že ho zradil předseda strany Jan Hamáček. Tentokrát poslal pozdrav z festivalu Colours of Ostrava. A měl vedle sebe nečekaného parťáka.

Ministr Staněk opět vysílá na síti. A opět tím šokoval úplně všechny
Foto: Hans Štembera
Popisek: Antonín Staněk

Antonín Staněk už moc dlouho ministrem kultury nebude. Pokud prezident Miloš Zeman naplní kroky, které mu jsou předepsány Ústavou, a byť se zdržením, na konci měsíce července Staňka odvolá, dá se říct, že v těchto dnech už ministr stříhá metr. Podle všeho je ale rozhodnut užít si života. A vyrazil na tradiční ostravský festival Colours of Ostrava.

Na festivalu, kde se v minulosti objevil např. premiér Andrej Babiš (ANO) si Staněk udělal nezbytné selfie. Na fotce se objevil s nečekaným parťákem – se svým možným nástupcem v resortu Michalem Šmardou.  

„Colours of Ostrava: Tak jsme se s Michalem zasmáli spikleneckým teoriím novinářů o mém odvolání,“ napsal Staněk. A přidal smajlíka.

Na konci ledna tohoto roku Staněk vyvěsil na sociálních sítích fotografii s podobným textem. Jen na ní byl s tehdejším ředitelem Národní galerie v Praze Jiřím Fajtem a psal, že se společně smějí spekulacím o tom, jak bude Fajt odstraněn z funkce. O několik týdnů později sám Fajtovi zakroutil profesním krkem, obrazně řečeno, a sesadil ho z postu ředitele galerie. Navíc na něj podal trestní oznámení.

Pozornost Staněk vzbudil i svým tweetem z počátku července, kde poznamenal, že byl na folklórním festivalu v Dolních Dunajovicích, ale svého možného nástupce v resortu kultury tam nepotkal. „Dnes jsem byl na folklorním festivalu v Dolních Dunajovicích. Nějak mi tu chyběl M. Šmarda, kandidát na ministra kultury, ale asi mu to jeho poradci nevyhodnotili jako důležitý projekt. Škoda, bylo to skvělé,“ napsal doslova Staněk.

Šmarda tehdy prohlásil, že tweet pana ministra bere s nadhledem. Jako pokus o humor.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…