Ministr Stropnický, oběť útoku žháře, použil ve vyjádření sprostá slova

09.06.2015 9:08

Tentýž den, co na jeho dům neznámý pachatel či pachatelé hodili zápalné láhve, vyvěsil ministr obrany Martin Stropnický (ANO) na svém facebookovém profilu poněkud nekonvenční příspěvek. Ten následně na stejné sociální síti sdílelo i hnutí ANO.

Ministr Stropnický, oběť útoku žháře, použil ve vyjádření sprostá slova
Foto: Martin Šťastný
Popisek: Martin Stropnický

 „Dnešní pohádka na dobrou noc se mi trochu zvrtla. Ne, vážně, pořád jsem to jakž takž držel v normě, ale v poslední větě jsem vysloveně ulít: ‚Shit,‘ zařval Mirek Dušín Kájovi Maříkovi pěkně zpříma do očí. ‚Fuck You,‘ vyštekl Kája. Pak se zvesela zasmáli, chytli se pěkně za prostředníčky a přes rozkvetlou louku zpomaleně rozběhli se vstříc Babiččinu údolí. Dobrou, sakra!“ vyvěsil pozdě večer Stropnický na svém facebookovém profilu.

O tom, zda je to reakce na incident, který se odehrál tentýž den v ranních hodinách či důsledek šoku, můžeme pouze spekulovat. Neznámý pachatel či pachatelé totiž na dům ministra obrany hodili zápalné lahve. Podle informací Práva dopadly lahve na terasu domu, ale nevybuchly s plnou intenzitou a plameny se podařilo po několika minutách uhasit. Stropnický v době incidentu nebyl doma, někteří členové jeho rodiny však ano.

„Takové věci se na české politické scéně naštěstí nestávají často. Bohužel to nasvědčuje radikalizaci určitých názorových skupin, které stojí proti hodnotám, jež zastáváme. Pro mě to je vlastně potvrzení správnosti nastaveného kurzu ministerstva obrany, které vedu,“ komentoval událost Stropnický. „Samozřejmě ale nejde o situaci, která by byla pro mě nebo moji rodinu běžná,“ doplnil.  

Případ nyní vyšetřují státní a vojenská policie. Podle resortu došlo ke zvýšení ostrahy ministra. Rozsah a způsob zvýšení bezpečnostních opatření v okolí ministra ale úřad blíž nespecifikoval.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…