Ministr Ťok jmenoval novou náměstkyni- vlastní asistentku s pochybným vzděláním

05.05.2015 8:02

Asistentka ministra dopravy Dana Ťoka Lenka Voplatková prý nebývale rychle povýšila ve své kariéře. Podle MF DNES byla ještě v listopadu minulého roku asistentkou vedení Skansky a zároveň ministra Ťoka. Nyní se má stát v důsledku toho, že je Ťok ministrem, jeho náměstkyní.

Ministr Ťok jmenoval novou náměstkyni- vlastní asistentku s pochybným vzděláním
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr dopravy Dan Ťok

Voplatková má prý problémové vzdělání, jelikož má pouhý bakalářský titul, který získala na Univerzitě Jana Amose Komenského. Tu chce v současné době akreditační komise zavřít, protože má dlouhodobé nedostatky.

Dle MF DNES se tak má stát jednou ze sedmi náměstků. Před nástupem Dana Ťoka mělo prý ministerstvo náměstky jen čtyři. Budoucí náměstkyně Voplatková má mít na starosti vnější vztahy ministerstva, ale i problematiku bezpečnosti na silnicích a celou agendu Besipu.

Ministr Ťok však Voplatkovou hájí s tím, že prý nový služební zákon nepočítá s vrchními řediteli, což dle jeho slov znamená, že „se ze dvou vrchních ředitelů stanou náměstci. To platí jak pro paní Voplatkovou, tak pro pana Kopřivu“. Ťok ještě dodal, že Voplatková a Kopřiva byli prý dobrými vrchními řediteli, tudíž „budou kvalitními a schopnými náměstky“.

Opoziční poslanec za ODS a bývalý ministr dopravy Zbyněk Stanjura však nesouhlasí s rozhodnutími Dana Ťoka, prý je to nefér pro budoucí ministry. „Každý ministr musí mít právo přivést si svého šéfa kabinetu. Pokud se stávající šéfka kabinetu stane náměstkyní podle služebního zákona, je to velmi nefér k příštímu ministrovi,“ řekl Stanjura a dodal, že je zcela zbytečné zvyšovat počet náměstků, když v minulosti prý dokonce fungovalo ministerstvo i o třech náměstcích. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ste

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…