Ministr Toman chce před odchodem vybrat šéfa Lesů ČR

20.08.2013 7:41

Ministr zemědělství Miroslav Toman chce ještě v demisi provést několik personálních změn ve svém úřadu. Podle serveru iDnes.cz plánuje vyměnit vedení Povodí Labe a Moravy a také obsadit pozici generálního ředitele Lesů ČR.

Ministr Toman chce před odchodem vybrat šéfa Lesů ČR
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr zemědělství Miroslav Toman

Státní podnik, který se stará o polovinu lesů v celé České republice, nemá už tři čtvrtě roku oficiálního šéfa. Podle Tomana bude ještě dlouhou dobu trvat, než bude zvolen nový ministr, který bude mít čas na výběr ředitele Lesů ČR. Proto se chce toho ujmout sám.

Bude se pokračovat ve výběrovém řízení, které začal Bendl

Toman chce navázat na výběrové řízení, které na jaře proběhlo za ministra Petra Bendla (ODS). Ten se ovšem ocitl pod palbou kritiky za nedostatečnou transparentnost. Nebylo známo složení výběrové komise, posléze vyplynulo, že v ní zasedala i ředitelka kabinetu a přítelkyně premiéra Nečase Jana Nagyová. Bendl několikrát odložil vyhlášení výsledku a nakonec celé výběrové řízení zrušil.

Podle iDnes.cz by se šéfem Lesů ČR mohl stát kvestor České zemědělské univerzity Josef Vojáček, bývalý Bendlův poradce Miloš Pochobradský nebo ekonomický ředitel Lesů ČR Michal Gaube, který státní podnik dočasně vede.

Změny nastanou v Povodí Labe a Moravy

Ministr Toman dále není spokojený s vedením Povodí Labe a Moravy. Například ředitel Povodí Labe Václav Beránek se proslavil během povodní svým neinformovaným vystupováním v médiích. Povodí Moravy je v nemilosti kvůli nekončící opravě Plumlovské přehrady na Prostějovsku.

Toman prý nebude zasahovat do dozorčí rady Budějovického Budvaru, kde jsou dvě volná místa. Jedno zbylo po samotném Tomanovi, druhé po asistentu Karolíny Peake Pavlu Kotrbovi.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…