Ministr dopravy Ťok odmítá kritiku: Takto rychle a dost se nestavělo od revoluce. A že se pořád někde stojí? No protože se staví

06.01.2019 9:15

Podle ministra dopravy Dana Ťoka (ANO) by dálnice v Česku stavěl rychleji jen superman. Ťok to uvedl pro sobotní vydání MF Dnes.

Ministr dopravy Ťok odmítá kritiku: Takto rychle a dost se nestavělo od revoluce. A že se pořád někde stojí? No protože se staví
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dan Ťok, ministr dopravy

Úvodem se Ťok vyjádřil k dálnici D1 a k tomu, jaké problémy v uplynulých dnech tuto komunikaci provázely. Poté, co napadl první sníh, zde totiž začalo docházet k dopravním komplikacím. "Chtěl bych řidičům poděkovat, že jsou trpěliví a rozumějí tomu, že se dálnice opravit musí. Bohužel se nám jeden úsek nepovedl, respektive nepovedl se výběr dodavatele, který během stavby zkrachoval. Teď jsou všichni opoziční politici chytří, jak jsme to mohli celé vyřešit už na podzim a tu firmu dávno vyhodit," poznamenal Ťok, že vyhozením firmy se však problém neřeší, ale začíná. Navíc je podle něj představa, že na podzim se vyhodí firma a za pár týdnů se najde nová, iluzorní. 

"Na Vysočině samozřejmě sněží často, ale když přijde kalamitní sníh, je tam bílá tma, a když ještě navíc tu dálnici v zúžených dvou pruzích zablokují ve třech řadách kamiony, tak to prostě zkolabuje. Nemělo se to stát, to víme. Ale říkat, že je kvůli tomu zapotřebí, aby padaly hlavy a vyvozovala se politická odpovědnost, to mi přijde neadekvátní," podotkl Ťok se slovy, že mu přijde, že celá situace se řeší nyní víc emotivně než racionálně. 

 

I přestože jméno Dana Ťoka je asi nejvíce propíraným, co se týče odchodu z ministerstva, on nadále pracuje. "Nepracuji pro Andreje Babiše, nýbrž pro občany České republiky. A z reakcí občanů nemám pocit, že by mi říkali: Ťoku, vypadni! Myslím, že oceňují, co jsem udělal, a mnozí mi to dávají docela příjemným způsobem najevo. Na ulicích mi fakt nikdo nenadává," dodal Ťok, jenž se ohradil i proti timu, že by byl ňouma. 

Závěrem poznamenal i to, že takto rychle a dost se podle něj nestavělo od revoluce. "Přes léto dostávám kritiku, proč se tolik staví a opravuje, když se kvůli tomu pořád někde stojí. No, protože předtím se nestavělo a neopravovalo. A teď mi řeknete, že se nestaví. Přijde mi to jako v blázinci. Vím, že dopravě tady rozumí každý. Ale říkat, že se nestaví, to může opravdu jenom ignorant," uzavřel.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…