Ministr s prostřelenou hlavou. Hájkův web pátral v Babišově minulosti

22.05.2014 17:38

Portál Petra Hájka Protiproud.cz pátral v minulosti současného ministra financí Andreje Babiše. Server dospívá k závěru, že svou podnikatelskou základnu vybudoval údajně pochybnými cestami. V příběhu dokonce figuruje jeden bývalý slovenský ministr, který Babišovi vyhrožoval kriminálem, ale jednoho dne ho našli s prostřelenou hlavou. Bližší informace přináší prý také kniha, která je na Slovensku zakázaná.

Ministr s prostřelenou hlavou. Hájkův web pátral v Babišově minulosti
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš

S využitím knihy Dušana Valka, která je na Slovensku zakázaná, Protiproud.cz informuje, že Babiš údajně získal svůj podnik Agrofert „tunelovou cestou“.  V roce 1994 se z Agrofertu stala akciová společnost se základním jměním milion korun. Mateřskou společností byl mateřský slovenský Petrimex, který prý mezi lety 1993 - 1995 sanoval veškeré náklady spojené s Agrofertem. Podle Protiproudu.cz mohlo jít až o stovky milionů tehdejších slovenských korun.  Babiš, který Agrofert ovládl, byl zároveň ředitelem jedné z divizí Petrimexu. Pročež se podle Protiproudu.cz nabízí spekulace, že Babiš mohl postavit své podnikatelské imperium skrze „vytunelování podniku jiného". Jde však jen o spekulaci.

„Andrej Babiš se po ovládnutí Agrofertu dostal do velmi složité situace. Když to zjistil ministr hospodářství Ján Ducký, vyhlásil na Babiše doslova hon. Několikrát mu měl dokonce vyhrožovat, že ho kvůli Agrofertu dá zlikvidovat, že za ten podvod tvrdě zaplatí. Ján Ducký Babiše za tu elegantní krádež doslova nenáviděl,“ píše server. Ministr však svůj post opustil v roce 1998 a o rok později byl zabit. Vrah do něj vpálil tři rány ze střelné zbraně. V podezření z vraždy se pak ocitl nezaměstnaný Ukrajinec. Důležitější otázka ale prý zní, kdo měl z vraždy slovenského exministra pospěch?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…