Ministr školství projedná s řediteli výchovných ústavů ochranu pedagogů

17.04.2014 6:11

Ministr školství Marcel Chládek (ČSSD) se dnes v Praze sejde s řediteli všech výchovných ústavů v republice, představí jim svůj návrh na vyšší právní ochranu pedagogů. Ministr tímto návrhem reagoval na nedávný brutální útok chovanců na vychovatele ústavu v Králíkách na Orlickoústecku.

Ministr školství projedná s řediteli výchovných ústavů ochranu pedagogů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr Marcel Chládek

Vloni Ministerstvo školství přijalo 68 oznámení o útocích na pedagogy a vychovatele, 53 případů řeší policie. Ministr chce pro výchovná zařízení lepší metodiku, víc peněz na provoz a víc personálu. V případě brutálních mladých útočníků je ale podle něj nutné zaměřit se i na represi. Proto by se měly zpřísnit postihy za napadení učitelů a vychovatelů.

K vyšší právní ochraně pedagogů se ale řada politiků napříč stranami staví skepticky.

Před třemi týdny v Králíkách čtrnáctiletý mladík bodl vychovateli šroubovák do krku, minul tepnu o pár centimetrů, a s o rok starším kamarádem zkopali vychovatelku. Minulý týden došlo k dalšímu incidentu v Boleticích na Děčínsku, kdy se z tamního ústavu pro pachatele nejbrutálnějších činů pokusil jeden z chovanců utéct. Plánované napadení vychovatele bylo včas odhaleno.

reklama

autor: vam, čtk

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Debakl Nerudové. „Nemá na to. Ještě že není prezidentka.“ Po debatě se jedna hvězda rozjela

20:25 Debakl Nerudové. „Nemá na to. Ještě že není prezidentka.“ Po debatě se jedna hvězda rozjela

Vystoupení Danuše Nerudové v superdebatě lídrů kandidátek do eurovoleb jako „historický debakl“ zhod…