Ministr spravedlnosti bude jednat se staronovým šéfem Vězeňské služby Dohnalem

21.12.2015 6:17

Ministr spravedlnosti Robert Pelikán (ANO) se dnes sejde se staronovým generálním ředitelem Vězeňské služby Petrem Dohnalem. Toho na jaře 2014 odvolala z funkce bývalá ministryně Helena Válková, jejíž rozhodnutí v pátek zrušil pražský městský soud.

Ministr spravedlnosti bude jednat se staronovým šéfem Vězeňské služby Dohnalem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Generální ředitel Vězeňské služby Petr Dohnal

Válková Dohnala odvolala pro ztrátu důvěry a kvůli údajným problémům v hospodaření. Dohnal se od počátku svému odvolání bránil, v pátek dosáhl pravomocného rozhodnutí soudu.

Podá Pelikán kasační stížnost? Nenavrhne zahájit s Dohnalem kárné řízení?

Současný ministr spravedlnosti Pelikán může proti rozsudku podat kasační stížnost k Nejvyššímu správnímu soudu, ta však nemá odkladný účinek. Zda stížnost podá, zatím neoznámil. Stejně tak není jasné, zda Pelikán nenavrhne zahájit kárné řízení, jehož výsledek by mohl vyústit v Dohnalovo opětovné odvolání.

Dohnal již dal na vědomí, že se chce do čela Vězeňské služby vrátit. „Já se určitě chci zpátky ujmout své právoplatné pozice generálního ředitele, ale o dalším mém působení budeme s panem ministrem diskutovat,“ uvedl v pátek.

Zda se Pelikán setká také s Pavlem Ondráškem, který Vězeňskou službu vedl po Dohnalovi až do minulého pátku, není jasné. O funkci přišel v důsledku rozhodnutí soudu o neplatnosti Dohnalova odvolání. Ondrášek se s Pelikánem nedávno dostal do sporu kvůli rozhodnutí zřídit dvě zásahové eskortní jednotky Vězeňské služby, což u ministra vzbudilo nevoli.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…